Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις, πλην Κίνας, στις ασιατικές αγορές

Η Κίνα «διαχώρισε» τη θέση της από τις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, μετά και την αναβάθμιση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη από την Παγκόσμια Τράπεζα. Κέρδη 1,4% για Shanghai Comp. Τραπεζικές πιέσεις για Wall.

Διατηρήθηκαν οι πιέσεις στις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με «φωτεινή» εξαίρεση αυτήν της Κίνας, η οποία διαμορφώθηκε σε υψηλό 11 μηνών, στηριζόμενη και στην αναβάθμιση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της οικονομίας από την Π. Τράπεζα.

Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος άγγιξε χαμηλό τριών εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας και ως εκ τούτου για τη εξαγωγική δραστηριότητα στην Ασία. Ο δείκτης υποχώρησε 1,4%.

Πτώση 3,6% για τον τίτλο της Honda Motor, με την Mitsubishi UFJ Group να αποδυναμώνεται 3,3% και την μετοχή της Rio Tinto να «βυθίζεται» 8,9%.

«Οι επενδυτές εκμεταλλεύονται το φθηνό δολάριο ως δικαιολογία προκειμένου να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις. Κίνηση φυσιολογική μετά το πρόσφατο ράλι», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Michiya Tomita, διαχειριστής κεφαλαίων 51 δισ. δολαρίων στην Mitsubishi UFS Asset Management.

Απώλειες 1,39% για τον Nikkei, με τον δείκτη ASX στην Αυστραλία να αποδυναμώνεται 0,64%. Πιέσεις για τις αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να υποχωρούν 1,97% και 1,11% αντίστοιχα.

Ήπια ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη μεταξύ 0,1% και 0,4% για DAX30, FTSE 100 και CAC 40.

Πιέσεις λόγω τραπεζών για την Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow υποχώρησε 0,09% στις 8.497,18 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,14% στις 910,71 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,66% στις 1.808,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v