Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ασιατικών αγορών, πλην Nikkei

Διατηρήθηκαν οι πιέσεις στις περισσότερες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση αυτή της Ιαπωνίας, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία της ανάκαμψης και τις επιπτώσεις της κρίσης.

Συνεχίστηκε η πτωτική πορεία των ασιατικών αγορών, εξαιρουμένου του Τόκιο, καθώς έντονος είναι ο σκεπτικισμός όσον αφορά τις δυνάμεις και τις αντοχές της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι πιέσεις επικεντρώθηκαν στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, πετρελαϊκών εταιρειών αλλά και τραπεζών, τρεις κλάδους που εξαρτώνται άμεσα από την πορεία της ανάκαμψης αλλά και τη διάθεση για αύξηση της ζήτησης.

Στήριγμα για την αγορά της Ιαπωνίας αποτέλεσε ο κλάδος βιομηχανίας, ο οποίος κατόρθωσε με την καλή του πορεία να "καλύψει" τις απώλειες και να οδηγήσει τον Nikkei σε κέρδη της τάξης του 0,9%. Σε ανοδική τροχιά -έστω πιο ήπια- η αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται πλησίον του 0,11%.

Στον αντίποδα ισχυρές οι πιέσεις για τις υπόλοιπες κορυφαίες αγορές της περιοχής, με τον Hang Seng να υποχωρεί 1,32%, τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας να αποδυναμώνεται πλησίον του 1,28% και τον Kospi της Ν. Κορέας να κινείται 0,4% χαμηλότερα.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να αποδυναμώνεται 0,5%, τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 0,6% και τον CAC 40 να κινείται 1,4% χαμηλότερα.

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στο "κόκκινο" για την Wall Street την Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα ο Dow υποχώρησε 1,25% στις 8.504,67 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 1,27% στις 911,97 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,11% στις 1.796,18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v