Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Στήριξη από μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών και τραπεζών για τις ασιατικές αγορές, μετά και τη βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία. Η αρνητική έκθεση της World Bank "μάζεψε" τα κέρδη του Nikkei.

Σε ανοδική τροχιά οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με την στήριξη να καταφθάνει από τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και τραπεζικών ομίλων. Στα θετικά και η βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία.

Σαφώς αρνητική η επιρροή, τουλάχιστον για την ιαπωνική αγορά, της πρόβλεψης της Παγκόσμιας Τράπεζας ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωθεί, φέτος, 6,8%, ενώ πριν έκανε λόγω για συρρίκνωση 5,3%.

Αποτέλεσμα ο Nikkei να «μαζέψει» σημαντικά τα κέρδη του, αλλά να διατηρηθεί στην θετική πορεία με άνοδο της τάξης του 0,41%. Ανάλογη η εικόνα για την αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται 0,44%.

Κέρδη 5,8% για τον τίτλο της Nissan Motor, ενώ άνοδο πλησίον του 3,9% κατέγραψε η μετοχή της κινεζικής Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) στην αγορά του Χονγκ Κονγκ.

Στο 1,3% η άνοδος για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος έχει ενισχυθεί 46% από το χαμηλό πέντε ετών που άγγιξε στις 9 Μαρτίου.

Σε ανοδική τροχιά οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να καταγράφουν κέρδη 1,36% και 1,18% αντίστοιχα. Στο 1,1% η άνοδος για τον κινεζικό Shanghai Composite.

Μεικτή η εικόνα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 0,11% και τον FTSE 100 να κινείται μόλις κατά μία μονάδα υψηλότερα.

Αρνητική ήταν η περασμένη εβδομάδα για την Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει εβδομαιδαίες απώλειες 2,95%, τον S&P 500 να υποχωρεί 2,64% και τον Nasdaq να κινείται 1,69% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v