Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταλλευτική στήριξη στις ασιατικές αγορές

Η πολύ καλή πορεία μετοχών μεταλλευτικών ομίλων οδήγησε υψηλότερα τις ασιατικές αγορές, οι οποίες βρήκαν στήριξη και από την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ. Ισχυρά κέρδη σημείωσε η Wall Street.

Διατηρήθηκε το αισιόδοξο κλίμα στις ασιατικές αγορές, με στήριξη τόσο από την πολύ καλή πορεία των μετοχών μεταλλευτικών ομίλων όσο και από την συρρίκνωση λιγότερο του αναμενόμενου της αμερικανικής οικονομίας.

Κέρδη 6,9% για τον τίτλο της Bridgestone, με την Alumina να ενισχύεται 8,7% και την Nippon Electric Glass να σημειώνει κέρδη 6,5%. Ράλι για τον τίτλο της Suzuki, με ενίσχυση κοντά στο 8%, μετά από δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ενδεχόμενη συνεργασία της με την VW.

Κέρδη 1,2% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «κλείνει» την εβδομάδα με άνοδο της τάξης του 1,6%. Στο 0,83% η άνοδος για τον Nikkei, ενώ καλύτερη πορεία σημείωσαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας, με τους δείκτες Hang Seng και ASX να ενισχύονται 1,16% και 1,24% αντίστοιχα.

Σταθεροποιητικές τάσεις για τις αγορές Κίνας και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Shanghai Composite και Kospi να καταγράφουν κέρδη 0,15% και 0,13% αντίστοιχα.

Σε θετική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ η επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της UBS αναμένεται ότι θα στηρίξει τον τραπεζικό κλάδο. Ο DAX 30 ενισχύεται 0,4%, ο FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0,6% και ο CAC 40 κινείται 0,5% υψηλότερα.

Ισχυρά κέρδη για την Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με στήριξη από την καλύτερη του αναμενόμενου πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα ο Dow ενισχύθηκε 2,08% στις 8.472,40 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 2,15% στις 920,28 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα κατά 2,08% στις 1.829,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v