Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall & εμπορεύματα στήριγμα στην Ασία

Μικτή η εικόνα για τις ασιατικές αγορές, με την Κίνα να συνεχίζει την ανοδική της πορεία με κέρδη 1,2% και την Ιαπωνία να σημειώνει απώλειες. Στήριξη από την θετική πορεία της Wall Street αλλά και εμπορεύματα.

Η καλή πορεία μετοχών μεταλλευτικών ομίλων και εμπορευμάτων καθώς και η άνοδος της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αποτέλεσαν τους δύο βασικούς παράγοντες στήριξης για τις ασιατικές αγορές, οι οποίες, πάντως, εμφάνισαν μικτή εικόνα.

Σημαντικά κέρδη για BHP Billiton (1,1%) και Rio Tinto (1,8%), μετά από την είδηση ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συμβιβαστεί σε ό,τι αφορά αυξήσεις στις τιμές σιδηρομεταλλεύματος.

Ράλι 4% για τη μετοχή της Hitachi, μετά από δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας «Nikkei», ότι ο όμιλος θα δαπανήσει 20 έως 30 δισ. γεν για αύξηση της παραγωγής του.

Σε αρνητική πορεία, όμως, κινήθηκε ο Nikkei ο οποίος σημείωσε απώλειες 0,6%, ενώ οριακά χαμηλότερα κατά 0,01% βρέθηκε ο δείκτης Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Σημαντικά κέρδη για την αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 1,2%. Κέρδη 0,96% για τον Hang Seng στον Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά 0,3% υψηλότερα κινήθηκε ο ASX στην αγορά της Αυστραλίας.

Πιέσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην ανακοίνωση της ανεργίας στην ΕΕ τον Μάιο και στις ΗΠΑ τον Ιούνιο. Απώλειες 0,7% για τους DAX 30 και FTSE 100, ενώ κατά 1% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

Τα θετικά μηνύματα από την οικονομία στήριξαν την Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow σημείωσε άνοδο 0,68% στις 8.504,06 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,44% στις 923,33 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,58% στις 1.845,72 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v