Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Εκ διαμέτρου αντίθετη η εικόνα των ασιατικών αγορών, με Ιαπωνία και Αυστραλία να σημειώνουν υποχώρηση, ενώ ανοδική κίνηση κατέγραψαν Κίνα και Ν. Κορέα.

Μεικτές τάσεις στις κορυφαίες ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις και να «αντιδρούν» σε αυτές.

Θετική πορεία για την Κίνα, με τον Shanghai Composite να σημειώνει κέρδη 1,3%, μετά την ανοδική τροχιά του δείκτη PMI μεταποίησης τον Ιούνιο, για τέταρτο διαδοχικό μήνα. Σε ανοδική πορεία και το χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να ενισχύεται 1,55%.

Αντίθετη κατεύθυνση ακολούθησε η ιαπωνική αγορά, μετά την ενίσχυση χαμηλότερα του αναμενόμενου του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Tankan, με τον Nikkei να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,19%.

Η αρνητική πορεία της μεταποίησης αποτέλεσε «βαρίδι» και για την αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί 2,05%.

Ανοδικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 33 μονάδες, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 20 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται κατά 20 μονάδες υψηλότερα.

Με απώλειες «έκλεισε» το β’ τρίμηνο η Wall Street, καθώς ο Dow σημείωσε πτώση 0,96% στις 8.447,53 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,85% στις 919,35 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,49% στις 1.835,04 μονάδες. Για το σύνολο, όμως, του β’ τριμήνου η Wall Street ακολούθησε πολύ καλή πορεία, με τον S&P 500 να σημειώνει κέρδη 15,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v