Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ελέω εμπορευμάτων στην Ασία

Με τον καλύτερο τρόπο «κλείνουν» το β’ τρίμηνο οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, χάρη στην πολύ καλή πορεία εμπορευμάτων με τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού να σημειώνει κέρδη 28%. Σε ανοδική τροχιά, λόγω πετρελαίου, η Wall Street.

Κέρδη-ρεκόρ για το β’ τρίμηνο για τους κορυφαίους ασιατικούς δείκτες, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και οδηγούν ισχυρά ανοδικά πρώτες ύλες αλλά και εξαγωγικούς ομίλους.

Κέρδη 3,7% για την Rio Tinto, η οποία ακολουθεί την εκρηκτική πορεία του χαλκού, ενώ κατά 3,1% υψηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της NEC Electronics. Ράλι 11% για την μετοχή της αυστραλέζικης εταιρείας λιανικών πωλήσεων David Jones, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας της.

Άνοδος 1,2% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «κλείνει» το β’ τρίμηνο με κέρδη της τάξης του 28%, τα υψηλότερα –σε τριμηνιαία βάση- από την δημιουργία του το
1988.

«Οι ενδείξεις από το μακροοικονομικό στρατόπεδο υποδεικνύουν ότι θα υπάρξει ανάκαμψη έως τα τέλη του 2009», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Nader Naeimi, στρατηγικός αναλυτής της AMP Capital Investors, η οποία διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια ύψους 95 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 1,79% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε ο δείκτης ASX στην αγορά της Αυστραλίας, με την άνοδό του να διαμορφώνεται στο 1,75%.

Σε θετική τροχιά οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να καταγράφουν κέρδη 0,75% και 0,12% αντίστοιχα, ενώ «αυτοσυγκράτηση» επέδειξαν οι επενδυτές στην Κίνα, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 0,28%.

Πιέσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά οκτώ μονάδες, τον FTSE 100 να καταγράφει απώλειες 10 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται κατά 13 μονάδες χαμηλότερα.

«Ενεργειακή ώθηση» δέχθηκε η Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε άνοδο 1,08% στις 8.529,38 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,91% στις 927,23 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,32% στις 1.844,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v