Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ισχυρό γεν "έριξε" τις ασιατικές αγορές

Σημαντικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να διαμορφώνεται σε χαμηλό επτά εβδομάδων, καθώς το ισχυρό γεν πλήττει την εξαγωγική δραστηριότητα. Σταθεροποίηση για Κίνα στα "χνάρια" της Wall Street.

Σε τροχιά υποχώρησης οι κορυφαίες ασιατικές αγορές, με εξαίρεση -για μία ακόμη συνεδρίαση- την Κίνα, η οποία κινήθηκε σταθεροποιητικά, στηριζόμενη στις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την αύξηση κατά 48% των πωλήσεων αυτοκινήτων στη χώρα τον Ιούνιο.

Στον αντίποδα η συνεχιζόμενη ενίσχυση του γεν έναντι του δολαρίου δημιουργεί δυσμενές κλίμα για την εξαγωγική δραστηριότητα της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα ο Nikkei να υποχωρήσει σε χαμηλό επτά εβδομάδων, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 1,38%.

Πτώση 0,4% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκαν οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να υποχωρούν 0,12% και 0,58% αντίστοιχα. Οριακές απώλειες 0,01% για τον Kospi στη Ν. Κορέα, ενώ κέρδη 0,6% σημείωσε ο Shanghai Composite στο χρηματιστήριο της Κίνας.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους FTSEurofirst 300, FTSE 100, DAX 30 και CAC 40 να ενισχύονται μεταξύ 0,4% και 0,7%.

Σταθεροποιητικές τάσεις στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρά την "ελεύθερη πτώση" στις τιμές πετρελαίου. Πιο συγκεκριμένα, ο Dow σημείωσε κέρδη 0,18% στις 8.178,41 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,17% στις 879,56 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,06% στις 1.747,17 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v