Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορεύματα και ισχυρό γεν πίεσαν την Ασία

Σε πτωτική τροχιά οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση την Κίνα, λόγω υποχώρησης στις τιμές εμπορευμάτων και ναύλων αλλά και εξαιτίας του ισχυρού γεν. Απώλειες 1,3% για τον Nikkei, ενώ κέρδη 0,9% σημείωσε ο Shanghai Composite.

Η υποχώρηση στις τιμές εμπορευμάτων και ναύλων, οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και το ισχυρό γεν οδήγησαν σε απώλειες τις ασιατικές αγορές, με εξαίρεση αυτήν της Κίνας.

Απώλειες 1,9% για τον τίτλο της BHP Billiton, με τη Mitsui O.S.K. Lines (τον δεύτερο μεγαλύτερο ναυτιλιακό όμιλο της Ιαπωνίας όσον αφορά στις πωλήσεις) να υποχωρεί 3,7%.

Μεγάλη πτώση 2,5% για τον τίτλο της Nissan Motor, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες ότι οι υψηλές επισφάλειες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να κρατούν σε χαμηλά επίπεδα τη ζήτηση ασιατικών προϊόντων.

Στον αντίποδα, ράλι για τη μετοχή της Samsung, με κέρδη 6,5%, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεών της για την πορεία της κερδοφορίας της.

Στο 0,2% η πτώση για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, όπου το ισοζύγιο ανοδικών - πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο πέντε προς τέσσερα.

"Όπως αποδεικνύεται, το ράλι στηρίχτηκε σε μία άνευ λόγου υπεραισιοδοξία", υποστηρίζει στο Bloomberg ο κ. Ivan Tham, διαχειριστής κεφαλαίων 24 δισ. δολαρίων στην Kuwait Finance House.

Πτώση 1,38% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινήθηκε η αγορά της Αυστραλίας, με τον ASX να καταγράφει απώλειες 1%. Οριακά κέρδη 0,1% για τον Hang Seng και άνοδος για τις αγορές της Κίνας και της Ν. Κορέας, με τον Shanghai Composite και τον Kospi να ενισχύονται σε ποσοστά 0,9% και 0,6% αντίστοιχα.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν αυτήν την ώρα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 22 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 10 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 17 μονάδες χαμηλότερα.

Κλειστή παρέμεινε την Παρασκευή, λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, η Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v