Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες-μεταλλευτικές πίεσαν την Ασία

Ισχυρές πιέσεις, για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, για τις ασιατικές αγορές, με τράπεζες και μεταλλευτικές να «ηγούνται» των απωλειών και τους κορυφαίους δείκτες της περιοχής να ακολουθούν την «βουτιά» της Wall Street.

Έκτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, με τράπεζες και μεταλλευτικές στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, καθώς οι ελπίδες για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας «αδυνατίζουν».

Παράλληλα οι επενδυτές, σε παγκόσμιο επίπεδο, βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών β’ τριμήνου, διαδικασία που ξεκινά, τυπικά, σήμερα με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της αμερικανικής Alcoa.

Επί ασιατικού εδάφους ισχυρές πιέσεις για την Mitsubishi UFJ Financial Group με απώλειες 3,4%, ενώ κατά 1,6% χαμηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της BHP Billiton. Κάθετη πτώση 5,9% για τον τίτλο της Honda Motor, καθώς ενισχύεται η ανησυχία ότι η ενίσχυση του γεν θα πλήξει κατάφορα την εξαγωγική δραστηριότητά της.

Στο 1,7% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος από την αρχή της εβδομάδας έχει υποχωρήσει 3%. Ανάλογη η εικόνα για τον Nikkei με απώλειες της τάξης του 2,35%.

Σε πτωτική τροχιά οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους Hang Seng και Kospi να υποχωρούν 1,07% και 0,22%, ενώ κατά 1,15% χαμηλότερα κινήθηκε ο Shanghai Composite. Σταθεροποίηση για την αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται οριακά κατά 0,03%.

Πτωτικά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 25 μονάδες, τον FTSE 100 κατά 21 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 25 μονάδες χαμηλότερα.

«Βουτιά» για την Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow σημείωσε πτώση 1,94% στις 8.163,60 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,97% στις 881,03 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 2,31% στις 1.746,17 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v