Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" στη Wall εν όψει αποτελεσμάτων Q2

Ισχυρές πιέσεις για άλλη μια συνεδρίαση στη Wall εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου και της έναρξης της συνόδου των G8 στην Ιταλία. Νέα πτώση πετρελαίου στα $62,9. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Ισχυρές πιέσεις για άλλη μια συνεδρίαση στη Wall Street εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου και της έναρξης της συνόδου των G8 στην Ιταλία. Νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου στα $62,9.

Πρώτη εταιρία που αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη τα αποτελέσματα β’ τριμήνου είναι ο μεταλλευτικός όμιλος Alcoa.

Η αμφιβολία ότι τα εταιρικά αποτελέσματα στο β΄τρίμηνο δε θα καταφέρουν να δικαιολογήσουν το χρηματιστηριακό ράλι τεσσάρων μηνών ωθεί τους επενδυτές σε νέες ρευστοποιήσεις τίτλων.

Επιπλέον, με ενδιαφέρον αναμένεται η σύνοδος των G8 στην L’ Aquila της Ιταλίας όπου ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να μιλήσει για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο εσωτερικό όμως των ΗΠΑ δυναμώνουν οι επικρίσεις για την αποτελεσματικότητα του πρώτου πακέτου στήριξης καθώς μέχρι σήμερα τα 787 δισ. δολάρια που έχουν διοχετευτεί στην αγορά δεν έχουν κατορθώσει να περιορίσουν την ανεργία.

Με αφορμή τις επικρίσεις η Laura Tyson, οικονομική σύμβουλος του προέδρου Οbama τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός δεύτερου πακέτου “στήριξης” που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε έργα υποδομής.

Παράλληλα για τέταρτη διαδοχική ημέρα παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το πετρέλαιο καθώς η αρμόδια επιτροπή συναλλαγών στα futures των εμπορευμάτων στις ΗΠΑ προχωρά σε νομοθέτηση που αποσκοπεί στον περιορισμό της κερδοσκοπίας.

Επιπλέον, κόντρα στις πτωτικές τάσεις της τιμής του αργού στην αγορά, η Merrill Lynch αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τις πετρελαϊκές τιμές τόσο φέτος όσο και για το 2010.

Στη Wall Street για άλλη μια μέρα ο ενεργειακός κλάδος πιέστηκε σημαντικά με τους τίτλους των Exxon Mobil και Chevron να υποχωρούν 2% και 1,6% αντίστοιχα.

Εξίσου σημαντικές οι απώλειες για τον χρηματοοικονομικό κλάδο, με τον τίτλο του ασφαλιστικού ομίλου AIG να υποχωρεί λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης 15%.Πτώση και για τη μετοχή της Citigroup 3,2%, άνοδο μόλις 0,4% για τη Bank of America και κέρδη 2,12% για JP Morgan.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Lear Corp εξαιτίας του υπέρογκων χρεών της επιχείρησης.

Στο μεταξύ πτώση 1,75% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 62,93 δολάρια ανά βαρέλι.

Το δικαίωμα της 3Ε ενισχύθηκε μόλις  0,05%, στα 20,42 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής έκλεισε με άνοδο 0,5% στα 5,22 δολάρια. Απώλειες 2,12% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,38 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 1,94% στις 8.163,60 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,97% στις 881,03 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 2,31% στις 1.746,17 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,19% στις 4.187,00 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με απώλειες 1,15% στις 4.598,19 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 1,09% στις 3.048,57 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v