Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία στον κλάδο υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να δώσουν ανοδική κίνηση στη Wall Street αν και μετρίασαν τις αρχικές σημαντικές απώλειες των δεικτών. Πτώση στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία στον κλάδο υπηρεσιών ISM στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να δώσουν ανοδική κίνηση στη Wall Street αν και μετρίασαν τις αρχικές σημαντικές απώλειες των δεικτών. Πτώση στις ευρωαγορές.

Συνεχίζεται η καθοδική κίνηση της Wall καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου ανησυχεί τους επενδυτές πως θα καθυστερήσει περαιτέρω η σταθεροποίηση- αρχικά -και μετέπειτα η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Εντούτοις, οι αρχικά σημαντικές απώλειες μετριάστηκαν καθώς ο κλάδος των υπηρεσιών του Institute of Supply Management στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, κινήθηκε καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 47 τον Ιούνιο από 44 το Μάιο έναντι εκτιμήσεων για βελτίωση στο 46.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, η Rio Tinto προχωρά στην πώληση μονάδας της στη Bernis έναντι 1,2 δις. προκειμένου να περιορίσει τα χρέη της μετά την αγορά το 2007 της Καναδικής εταιρίας Αλουμινίου.

Παράλληλα, θετική ανάσα στην οικονομία των ΗΠΑ, δίνει η ανοδική κίνηση των τιμών των 10ετών ομολόγων με την απόδοση να διαμορφώνεται στα 3,53%.

Στη Wall o Dow ενισχύεται μόλις 0,06% στις 8.283 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,35% στις 893 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,10% στις 1.775 μονάδες.

Στην Ευρώπη, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,98% στις 4.194,91 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με πτώση 1,2% στις 4.651,82 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 χαμηλότερα 1,2% στις 3.082,16 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v