Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία παραμένει "βαρίδι" για τη Wall

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά, καθώς οι ελπίδες των επενδυτών για σταδιακή ανάκαμψη δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από τα στοιχεία ανεργίας που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη. Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές.

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά, καθώς οι ελπίδες των επενδυτών για σταδιακή ανάκαμψη δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από τα στοιχεία ανεργίας που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Ειδικότερα, τα αδύναμα στοιχεία από την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αντιστρέφουν την τάση στην μείωση των θέσεων εργασίας, καταρρίπτοντας ένα από τα "βασικά όπλα" στην επιχειρηματολογία όσων στήριζαν το ενδεχόμενο σταδιακής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. 

Το πετρέλαιο βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η ισχυρή πτωτική του κίνηση προβληματίζει αναλυτές και επενδυτές. Ειδικότερα, ο "μαύρος χρυσός" κατέγραψε νωρίτερα χαμηλό πέντε εβδομάδων, υποχωρώντας κάτω από τα 64 δολάρια το βαρέλι. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,58% στις 8.232 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,61% στις 1.785 μονάδες, ενώ ο S&P 500 εμφανίζει απώλειες 0,59% στις 891 μονάδες.

Στην Ευρώπη, απώλειες 1,03% καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 4.192 μονάδες, ενώ πτώση εμφανίζουν τόσο ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη (-1,24% στις 4.649 μονάδες) όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι (-1,25% στις 3.080 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v