Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανατροπή σκηνικού στη Wall Street

Πτωτικό "γύρισμα" στην αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση επιδείνωσης του καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, που προβλημάτισε τους επενδυτές. Πτώση στις ευρωαγορές.  

Πτωτικό "γύρισμα" στην αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση επιδείνωσης του καταναλωτικού κλίματος τον Ιούνιο, που προβλημάτισε τους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης επιδεινώθηκε, υποχωρώντας στο 49,3 τον Ιούνιο, από 54,8 το Μάιο, ανατρέποντας τις προσδοκίες για περαιτέρω βελτίωση, με τον προβληματισμό για την οικονομία και τις θέσεις εργασίας να ενισχύεται.

Η εξέλιξη αυτή αντέστρεψε το κλίμα στη Wall, η οποία εμφάνιζε κέρδη βάσει σεναρίων σταδιακής οικονομικής ανάκαμψης αλλά και λόγω της ανόδου των πετρελαϊκών τιμών.

Στο επίκεντρο των επενδυτών τίθεται η άνοδος στην πετρελαϊκή τιμή, καθώς η άνοδος πάνω από τα 71 δολάρια το βαρέλι ισχυροποιεί τα σενάρια οικονομικής ανάκαμψης από το β' εξάμηνο.

Σύμφωνα με έκθεση της Deutsche Bank, η συσχέτιση μεταξύ αγοράς μετοχών και πετρελαίου κινείται στο ιστορικό υψηλό του 80%. Οι αναλυτές του οίκου δεν θεωρούν ότι θα συνεχιστεί τόσο υψηλή συσχέτιση και προτείνουν στους επενδυτές θέσεις "underweight" σε ενέργεια και μετοχές πρώτων υλών.

Σημαντική επίδραση στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται και από τις κινήσεις "καλλωπισμού αποτιμήσεων" (window dressing) από τους διαχειριστές κεφαλαίων.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί στις 8.431 μονάδες με απώλειες 1,15%, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,56% στις 1.833 μονάδες ενώ ο S&P 500 εμφανίζει απώλειες 1,13% στις 916 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,04% στις 4.249,21 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 χαμηλότερα 1,56% στις 4.808,64 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 με απώλειες 1,67% στις 3.140,44 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v