Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tα deals φέρνουν μικρά κέρδη στη Wall Street

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας δημιουργούν στη Wall το πλήθος των επιχειρηματικών συμφωνιών που ανακοινώθηκαν, ενώ στην επικαιρότητα βρίσκεται και το θέμα της καταδίκης του Madoff. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας δημιουργούν στη Wall το πλήθος των επιχειρηματικών συμφωνιών που ανακοινώθηκαν, ενώ στην επικαιρότητα βρίσκεται και το θέμα της επικείμενης καταδίκης του Madoff. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα η Enterprise Products συμφώνησε να εξαγοράσει την Teppco Pipeline προς 3,3 δισ. δολάρια, είδηση που χαρίζει κέρδη στις μετοχές των δύο εταιριών.

Ανοδος και για την Anglo America που θα προχωρήσει στην πώληση μονάδας στην κινεζική Aluminium Corp σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού τύπου.

Σε θετικό έδαφος και η Microsoft η οποία πουλά θυγατρική που δραστηριοποιείται στον κλάδο της διαφήμισης σε εταιρία γαλλικών συμφερόντων. Εξάλλου η αναβάθμιση της εταιρίας λιανικού εμπορίου JC Penny από τη JP Morgan ωθεί σε κέρδη τη μετοχή της εισηγμένης.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται και η απόφαση του δικαστηρίου για το ύψος της ποινής που θα επιβληθεί στον B. Madoff το οποίο δεν αποκλείεται να φθάσει και τα 150 έτη.

Η τιμή του πετρελαίου
ενισχύεται στα επίπεδα των 70 δολαρίων, ενώ κέρδη καταγράφει η τιμή του χρυσού, που κινείται στα 942 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κερδίζει 0,22%, στις 8.456 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,21%, στις 1.842 μονάδες. Ανοδος 0,2% για τον S&P 500, στις 920 μονάδες.

Σημειώνεται ότι Wall Street θα παραμείνει κλειστή την Παρασκευή 3 Ιουλίου λόγω του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,71%, στις 4.270 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 1,3% στις 3.170 μονάδες. Κέρδη 1,3% για τον DAX 30, που διαμορφώνεται στις 4.838 μονάδες.

Νωρίτερα στην Ασία ο Nikkei υποχώρησε 0,95% στις 9.783 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v