Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τονωτικό "κοκτέιλ" ανακοινώσεων στη Wall

Θετικές στατιστικές ειδήσεις, αισιόδοξες επίσημες εκτιμήσεις και ευοίωνα εταιρικά αποτελέσματα ωθούν την Wall σε αισθητή άνοδο και τις ευρωαγορές σε δυναμική ανάκαμψη. Όλα τα βλέμματα στις αποφάσεις και τα σχόλια της FED.

Θετικές στατιστικές ειδήσεις, αισιόδοξες επίσημες εκτιμήσεις και ευοίωνα εταιρικά αποτελέσματα ωθούν την Wall Street σε αισθητή άνοδο και τον δείκτη S&P στα καλύτερα κέρδη τριών εβδομάδων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,69% στις 8.380 μονάδες, ο S&P 1,32% στις 906 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,13% στις 1.802 μονάδες.

Η πρώτη ώθηση στα παράγωγα και τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου δόθηκε με τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις του τεχνολογικού κολοσσού Oracle, η μετοχή του οποίου εκτινάσσεται 9%.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε ανέλπιστη δυναμική άνοδος στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, που στηρίζει σε εύρωστη αντίδραση του βιομηχανικούς τίτλους, με την General Electric και την Caterpillar να κερδίζουν κοντά 3%.

Η Citigroup ενισχύεται 1,7% μετά την φήμη ότι θα αυξήσει τους βασικούς μισθούς έως 50%.

Το θετικό κλίμα δεν επισκιάστηκε από την μικρή πτώση στις πωλήσεις νεόδμητων μονοκατοικιών, που ανακοινώθηκε το μεσημέρι.

Το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στις ανακοινώσεις της Federal Reserve για την πιστωτική πολιτική. Η Fed αναμένεται να διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς σταθερό στο 0,25% και εκτιμάται ότι θα αφήσει στο ανακοινωθέν της να εννοηθεί ο στόχος διατήρησης αμετάβλητης πιστωτικής πολιτικής έως το τέλος του έτους, τουλάχιστον.

Θετικό κλίμα επικράτησε και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ειδικά μετά την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ ότι το χειρότερο πέρασε για την διεθνή οικονομία και την επιτυχή δημοπρασία 440 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ στις εμπορικές τράπεζες.

Η άνοδος μετατράπηκε σε μίνι-ράλι μετά το θετικό άνοιγμα της Wall Street και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,2%, ο DAX 2,7%, ενώ ο CAC 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v