Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ - παραγγελίες ενισχύουν τη Wall

Η ανέλπιστη δυνατή αύξηση στις εργοστασιακές παραγγελίες και οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ ωθούν υψηλότερα τη Wall, με όλα τα βλέμματα στις ανακοινώσεις της Fed για την πιστωτική πολιτική. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Η ανέλπιστη δυναμική αύξηση στις εργοστασιακές παραγγελίες ωθεί υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με όλα τα βλέμματα στραμμένα στις ανακοινώσεις της Federal Reserve μετά την λήξη της συνεδρίασης καθορισμού πιστωτικής πολιτικής.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 8.366 μονάδες, ο S&P 0,75% στις 901 μονάδες, ε3νώ ο Nasdaq 0,9% στις 1.781 μονάδες.

Η ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια, που προβλέπεται να παραμείνουν σταθερά στο 0,25%, θα πραγματοποιηθεί στις 21:15 ώρα Ελλάδας.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα αφήσει στο ανακοινωθέν της να εννοηθεί ο στόχος διατήρησης αμετάβλητης πιστωτικής πολιτικής έως το τέλος του έτους, τουλάχιστον.

Αυτή την εβδομάδα στις ΗΠΑ δρομολογούνται εκδόσεις ρεκόρ σε δημοπρασίες ομολόγων, με 5ετή έκδοση ύψους 37 δισ. δολ. την Τετάρτη, μετά την επιτυχή δημοπρασία διετών ύψους 40 δισ. δολ. την Τρίτη.

Και στην Ευρώπη, είναι ευνοϊκή η επίδραση της επιτυχούς σημερινής δημοπρασίας 440 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ στις εμπορικές τράπεζες, στην πρώτη ετήσια δημοπρασία της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 0,54%, ο DAX 1,28%, ενώ ο CAC 1,08%.

Θετικά επιδρούν στις διεθνείς συναλλαγές και οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την οικονομία, ο οποίος εκτιμά ότι η διεθνής ύφεση «πιάνει πάτο.»

Από το επιχειρηματικό πεδίο, Ισχυρή ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο δίνει η ανακοίνωση της Oracle για τα τριμηνιαία αποτελέσματα της.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Monsanto και η Darden Restaurants.

Κινητικότητα υπάρχει και από το μέτωπο των εξαγορών, με το deal 7 δισ. δολ. για την την εξαγορά της καναδέζικης Addax Petroleum από την ασιατική Sinopec.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v