Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία στη Wall

Θετικά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street, καθώς η 4πλή εκπνοή παραγώγων φαίνεται ότι εκτονώθηκε στις αρχές της εβδομάδας και δεν αποτρέπει την συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης. Κέρδη ευρωαγορών.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street, καθώς η «τετραπλή εκπνοή» παραγώγων φαίνεται ότι εκτονώθηκε στις αρχές της εβδομάδας και δεν αποτρέπει την συνέχιση της προσπάθειας ανοδικής αντίδρασης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,49% στις 8.597 μονάδες, ο S&P 0,62% στις 924 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,97% στις 1.825 μονάδες.

Η «τετραπλή εκπνοή» (quadruple witching) είναι όρος που περιγράφει την παράλληλη εκπνοή equity options, index options, stock futures και index futures, δηλαδή προθεσμιακών συμβολαίων και δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών και δεικτών. Είναι μια διαδικασία που έχει δημιουργήσει αυξημένη μεταβλητότητα στο παρελθόν, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, φαίνεται ότι εκτονώθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Ετσι, το αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζει στην ανοδική πορεία που δημιούργησαν από χθες οι ανέλπιστα θετικές ανακοινώσεις από το στατιστικό μέτωπο, για την απασχόληση, την βιομηχανία και την οικονομική δραστηριότητα.

Πάντως, στα διεθνή χρηματιστήρια συνεχίζει να επικρατεί επιφυλακτικό κλίμα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν πιο πειστικές αποδείξεις για την γενικότερη οικονομική ανάκαμψη.

Στο επίκεντρο των συναλλαγών σήμερα, η E-Trade Financial υποχωρεί κατόπιν αποτίμησης της προσφοράς μετοχών της στα 1,10 δολάρια, 23% χαμηλότερα από το κλείσιμο της Πέμπτης.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικράτησαν ανοδικές τάσεις, με ώθηση κυρίως από τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις, κατόπιν των δηλώσεων των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι διαβλέπουν «βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη» στον πλανήτη.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει αυτή την ώρα 2%, ο DAX 0,44%, ενώ ο CAC 1,26%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v