Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές στατιστικές ειδήσεις - μικτή εικόνα Wall

Σταθεροποιητική εικόνα με μικρές μεταβολές επικρατεί η Wall, μετά την "βουτιά" της Δευτέρας και τις σημερινές μικτές ανακοινώσεις για αγορά ακινήτων, πληθωρισμό και βιομηχανική παραγωγή. Σχεδόν αμετάβλητο κλείσιμο ευρωαγορών.

Σταθεροποιητική εικόνα, με μικρές μεταβολές εκατέρωθεν του χθεσινού κλεισίματος, εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την «βουτιά» της Δευτέρας και τις σημερινές μικτές ανακοινώσεις για την αγορά ακινήτων, τον πληθωρισμό και την βιομηχανική παραγωγή.

Χάρη στην θετική εικόνα των ευρωπαϊκών δεικτών και τα πολύ καλά μεγέθη από το μέτωπο των κατοικιών, τα πρόσημα διαμορφώθηκαν ανοδικά στο άνοιγμα των αμερικανικών συναλλαγών, αλλά στο μέσον της συνεδρίασης τα πρόσημα γίνονται μικτά.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,23% στις 8.593 μονάδες, ο S&P 0,25% στις 922 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,22% στις 1.8206 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε θεαματική αύξηση 17,2% στις ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών και 4% στις εκδόσεις οικοδομικών αδειών.

Παράλληλα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε 0,2%, παρέμεινε δηλαδή εντός των προβλέψεων.

Τα μεγέθη για την βιομηχανική παραγωγή, αν και έδειξαν επιδείνωση της διολίσθησης του κλάδου, διαμορφώθηκαν επίσης εντός των προβλέψεων.

Αναλυτές εκτιμούν στο πρακτορείο MarketWatch ότι καθώς θα συνεχίζεται το κύμα των οικονομικών ανακοινώσεων αυτή την εβδομάδα, το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχιστεί η μικτή χρηματιστηριακή εικόνα. Εκτιμούν ότι η πραγματική κατεύθυνση της αμερικανικής οικονομίας θα παραμείνει άγνωστη για αρκετούς μήνες ακόμη. Θεωρούν ωστόσο ότι θα είναι δύσκολο να εκδηλωθεί κάποια μεγάλη «βουτιά» όπως της Δευτέρας, όπου χάθηκαν κοντά 200 μονάδες από τους κύριους δείκτες της Wall, στις ερχόμενες εβδομάδες.

Η μετοχή της Best Buy υποχωρεί 2% μετά την διατήρηση αμετάβλητος στόχων κερδών 2010.

Η Adobe Systems ενισχύεται ενόψει ανακοινωσης αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Η AT&T υποχωρεί εξαιτίας της υποβάθμισής της από την Barclays Capital.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν την συνεδρίαση με πτωτικές τάσεις εξαιτίας των έντονων πιέσεων στις τράπεζες, μετά τις προβλέψεις της ΕΚΤ για περαιτέρω απομειώσεις, αλλά γύρισαν σε θετικά πρόσημα κατόπιν της ανακοίνωσης θεαματικής βελτίωσης του γερμανικού δείκτη ZEW επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Τελικώς, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,06%, ο DAX με ανεπαίσθητα κέρδη 0,02%, ενώ ο CAC με πτώση 0,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v