Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι G8 έφεραν απώλειες σε Wall, Ευρώπη, Ασία

Απώλειες επικρατούν σε Wall, Ευρώπη, Ασία, μετά τις δηλώσεις των G8 πως μελετούν τερματισμό των μέτρων οικονομικής στήριξης. "Κακός" ο δείκτης μεταποίησης Empire. Ρευστοποιήσεις στα εμπορεύματα λόγω δολαρίου.

Πτωτικά ξεκινούν την εβδομάδα τα διεθνή χρηματιστήρια, μετά τις δηλώσεις των G8 για «στρατηγικές εξόδου» από την κρίση, που υποδηλώνουν προσπάθεια λήξης των μέτρων δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής στήριξης.

Η άνοδος του δολαρίου, που αντιδρά στις θετικές δηλώσεις για το αποθεματικό στάτους του νομίσματος, ασκεί πιέσεις στις μετοχές εμπορευμάτων και μετάλλων και συνεισφέρει στην πτώση.

Η ανακοίνωση μεγάλης πτώσης στον δείκτη Empire μεταποίησης, επιτείνει το αρνητικό κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,63% στις 8.655 μονάδες, ο S&P 1,67% στις 930 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,67% στις 1.823 μονάδες.

Η μετοχή της Chevron υποχωρεί 1,5% της ConocoPhillips 0,7% και της Freeport-McMoRan Copper 1,9%.

Ο τίτλος της Wal-Mart Stores υποχωρεί 1,7% κατόπιν υποβάθμισης της σύστασης της Goldman Sachs για την μετοχή της.

Οι κορυφαίοι υπουργοί Οικονομικών του πλανήτη, δήλωσαν μετά το πέρας της συνόδου στην Ιταλία, ότι αναζητούν μεθόδους λήξης των πρωτοφανών μέτρων στήριξης, που έχουν πλέον κατορθώσει να φέρουν σταθεροποίηση στην διεθνή οικονομία.

Οι υπουργοί, στο περιθώριο της συνόδου, έκαναν καθησυχαστικά σχόλια για τις προοπτικές του δολαρίου, ενώ ο Ρώσος υπουργός δήλωσε ότι η χώρα του «εμπιστεύεται» το αμερικανικό νόμισμα.

Στις ευρωπαϊκές και ασιατικές συναλλαγές επικρατούν αισθητά πτωτικές τάσεις, κυρίως εξαιτίας της έντονης διόρθωσης των μετοχών εμπορευμάτων.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,89%, ο DAX 2,4%, ενώ ο CAC 1,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v