Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Το δολάριο παραμένει ισχυρό

Το δολάριο βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και δύσκολα θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο νόμισμα ως βασικό «συστατικό» συναλλαγματικών αποθεμάτων, σύμφωνα με τον Ρώσο υπ. Οικονομίας κ. Alexei Kudrin.

Ρωσία: Το δολάριο παραμένει ισχυρό
Το δολάριο βρίσκεται σε «αρκετά καλή κατάσταση» και δύσκολα θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο νόμισμα ως βασικό συστατικό συναλλαγματικών αποθεμάτων, σύμφωνα με τον Ρώσο υπ. Οικονομίας κ. Alexei Kudrin.

Όπως τόνισε ο κ. Kudrin, "είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για αντικαταστάτη του δολαρίου", υπογραμμίζοντας ουσιαστικά την άμεση εξάρτηση των χωρών BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) από το αμερικανικό νόμισμα.

Αν και κάποια κορυφαία στελέχη των τεσσάρων κυβερνήσεων των χωρών BRIC έχουν αμφισβητήσει κατά καιρούς την ισχύ του δολαρίου, τα τέσσερα κράτη φρόντισαν τον Μάιο να αυξήσουν τα συναλλαγματικά τους αποθέματα κατά 60 δισ. δολάρια.

Τα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματα των τεσσάρων χωρών φτάνουν στο επίπεδο των 2,8 τρισ. δολαρίων, ενώ αποτελούν τους μεγαλύτερους κατόχους αμερικανικών κρατικών ομολόγων (treasuries).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v