Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες, λιανική, ενέργεια ωθούν τη Wall

Κέρδη αποκομίζει η Wall, σβήνοντας τις χθεσινές απώλειες, χάρη στις ανακοινώσεις αύξησης λιανικών πωλήσεων και μείωσης νέων ανέργων. Αναβαθμίσεις τραπεζών και αναρρίχηση πετρελαίου συνεισφέρουν στην άνοδο.

Κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σβήνοντας τις χθεσινές απώλειες, χάρη στις ανακοινώσεις αύξησης των λιανικών πωλήσεων και μείωσης των νέων ανέργων.

Μεγάλη ώθηση προσφέρουν οι μετοχές ενέργειας, που ακολουθούν το πετρέλαιο στα υψηλά επτά μηνών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,19% στις 8.843 μονάδες, ο S&P 1,48% στις 953 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,07% στις 1.872 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει ράλι 40% από το χαμηλό 12 ετών στις αρχές Μαρτίου.

Αυτή την ώρα, η Bank of America εκτινάσσεται 6,2% κατόπιν αναβάθμισης των στόχων κερδών 2009 και 2010 από την Morgan Stanley.

Ομοίως, οι περιφερειακές Fifth Third και Regions Financial αναβαθμίστηκαν από την Goldman Sachs και ενισχύονται 4,9% και 6,3% αντιστοίχως.

Η Chevron κερδίζει 0,7%, ενώ η Microsoft 1,1%.

Οι φόβοι ότι η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων και στις τιμές πετρελαίου θα ανατρέψουν την οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ, προκάλεσαν πιέσεις στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου χθες ανήλθε κοντά στο 4% και σήμερα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον νέα δημοπρασία 30ετών ομολόγων ύψους 11 δισ. δολ.

Από το μέτωπο των στατιστικών εξελίξεων, ανακοινώθηκε αύξηση των λιανικών πωλήσεων για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες καθώς και νέα μείωση στον αριθμό των αιτήσεων ανεργίας.

Στις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικράτησαν τα θετικά πρόσημα. Η αύξηση των παγίων επενδύσεων της Κίνας 33% προσέφερε περαιτέρω ώθηση στις μετοχές ενέργειας και μετάλλων.

Ο δείκτης DAX έκλεισε 1,11% υψηλότερα, ενώ ο CAC με κέρδη 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v