Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά η Wall, οι τράπεζες στο επίκεντρο

Εναλλαγές προσήμων στην αμερικανική αγορά, καθώς η αισιοδοξία για τις νέες προβλέψεις της Texas Instruments αντισταθμίζεται από τον προβληματισμό για την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Εναλλαγές προσήμων στην αμερικανική αγορά, καθώς η αισιοδοξία για τις νέες προβλέψεις της Texas Instruments αντισταθμίζεται από τον προβληματισμό για την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων.

Ειδικότερα, η αναβάθμιση των στόχων τριμήνου από τον τεχνολογικό κολοσσό Texas Instruments βελτίωσε το κλίμα στην αμερικανική αγορά.

Ωστόσο, η αισιοδοξία για ταχεία έξοδο της αμερικανικής οικονομίας για την ύφεση, δημιουργεί ανησυχίες για τυχόν πρόωρη αύξηση των επιτοκίων ώστε να αποτραπεί ο πληθωρισμός, γεγονός που επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα. Οι φόβοι για τα επιτόκια προκάλεσαν άνοδο στις αποδόσεις των μακροχρόνιων αμερικανικών ομολόγων στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στη διαμόρφωση της τάσης συμβάλλει και η αισιόδοξη πρόβλεψη του Νομπελίστα οικονομολογου Paul Krugman, ότι η η αμερικανική οικονομία ίσως έχει εξέλθει από την ύφεση έως τον Σεπτέμβριο.

Ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να τεθεί και πάλι στο προσκήνιο καθώς η οικονομική επιτροπή της κυβέρνησης συνεδριάζει για την επίβλεψη της διάθεσης των «πακέτων» στήριξης των τραπεζών, με δημοσίευμα του Fox Business να κάνει λόγο για σύσταση επανάληψης των stress tests εάν η ύφεση επιδεινωθεί περαιτέρω.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,09% στις 8.772 μονάδες ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,29% στις 1.847 μονάδες. Κέρδη 0,26% για τον S&P 500, στις 941 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ανοδικά κινείται ο FTSE 100 στο Λονδίνο, με κέρδη 0,35% στις 4.420 μονάδες. Σταθεροποιητικά, στις 5.004 μονάδες ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, ενώ άνοδο 0,35% εμφανίζει ο CAC στο Παρίσι, στις 3.301 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v