Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στο "παρά πέντε" για την Wall Street

Αντιστροφή κλίματος στην Wall το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, με την φημολογία για τις τράπεζες να δημιουργεί αισιοδοξία στους επενδυτές και να οδηγεί σε ανάκαμψη τις μετοχές του κλάδου. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αντιστροφή κλίματος στην Wall Street το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου και των εταιρειών καταναλωτικών ειδών να ανακάμπτουν, ενώ και οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου εξάλειψαν μέρος των απωλειών τους.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε τελικά οριακά στο «πράσινο», στις 8.764,49 μονάδες, ενώ οι απώλειες για τον S&P 500 περιορίστηκαν στο 0,1%, με τον δείκτη να κλείνει στις 939,14 μονάδες. Στο 0,38% διαμορφώθηκαν οι απώλειες για τον Nasdaq, που έκλεισε στις 1.842,4 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες κατέγραφαν απώλειες μεγαλύτερες του 1% στη διάρκεια της συνεδρίασης, όμως οι μετοχές «γύρισαν θετικά» λόγω της αισιοδοξίας σχετικά με τον τραπεζικό κλάδο, μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι θα υπάρξουν εννέα τράπεζες στις οποίες θα επιτραπεί να αποπληρώσουν το TARP.

Το δικαίωμα της κατέγραψε πτώση 1,43%, στα 20,7 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε 1,27%, στα 5,46 δολάρια. Απώλειες 1,28% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,5 δολάρια.

Το πετρέλαιο έκλεισε με οριακές απώλειες και διαμορφώθηκε στα 68,25 δολάρια το βαρέλι.

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν και στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως οι τιμές των μετοχών έχουν ξεπεράσει τις προοπτικές αύξησης της εταιρικής κερδοφορίας μετά από ένα ράλι τριών μηνών.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, καθώς και τα εμπορεύματα. Απώλειες για τις αεροπορικές εταιρείες, μετά και τις δυσοίωνες εκτιμήσεις τις ΙΑΤΑ για ζημιές 9 δισ. δολαρίων φέτος .

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου έκλεισε με απώλειες 0,75% στις 4.405 μονάδες, ενώ πτώση 1,44% κατέγραψε ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης, στις 5.005 μονάδες. Απώλειες 1,48% για τον CAC του Παρισιού, στις 3.290 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v