Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες και ενέργεια στηρίζουν την Wall Street

Θετικά πρόσημα επικρατούν στη Wall, καθώς η αγορά εργασίας, το πετρέλαιο και τραπεζικές αναβαθμίσεις, υπερισχύουν της μεγάλης πτώσης στις πωλήσεις του λιανεμπορίου. Με ήπια άνοδο έκλεισαν οι μεγάλες ευρωαγορές.

Τα θετικά πρόσημα επικρατούν το απόγευμα στην Wall Street, καθώς τα μεγέθη για την αγορά εργασίας, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και οι αναβαθμίσεις τραπεζικών συστάσεων, υπερισχύουν της μεγάλης πτώσης στις πωλήσεις του λιανεμπορίου τον Μάιο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 8.684 μονάδες, ο S&P 0,35% στις 935 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,34% στις 1.832 μονάδες.

Η μετοχή της Goldman Sachs κερδίζει 2,9% κατόπιν αναβάθμισή της από την Sanford C. Bernstein σε “outperform,” ενώ η Keycorp κερδίζει 13% μετά την αναβάθμισή της από την RBC Capital Markets σε “top pick.”

Η μετοχή της Fifth Third Bancorp ενισχύεται 10%.

Ο τίτλος της Exxon Mobil κερδίζει 0,4% και της Chevron 0,8%, ακολουθώντας τη ν άνοδο 3,8% των τιμών του μαύρου χρυσού. Η Goldman Sachs έκανε την πρόβλεψη ότι το πετρέλαιο να ανέλθει στα 85 δολ. ανά βαρέλι έως τα τέλη του έτους.

Η Oppenheimer & Co. αναβάθμισε την μετοχή της Apple Inc. που ενισχύεται 1,5%.

Στον αντίποδα, η Macy’s αντιδρά με πτώση 5,1% στην ανακοίνωση μείωσης πωλήσεων Μαΐου, η Costco 3,6%, ενώ οι Target Corp., Abercrombie & Fitch Co. και Gap Inc. υποχωρούν πάνω από 4%.

Οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με μικρή άνοδο μια "αναποφάσιστη" συνεδρίαση μικτώ προσήμεων. Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,08%, ο DAX 0,2%, ενώ ο CAC 0,07%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v