Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις στη Wall μετά την 4ήμερη άνοδο

Ρευστοποιήσεις κερδών μετά από 4 κερδοφόρες συνεδριάσεις, επικρατούν στη Wall Street, με το βλέμμα στα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία της ημέρας για την απασχόληση και την βιομηχανία. Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Ρευστοποιήσεις κερδών μετά από 4 κερδοφόρες συνεδριάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με το βλέμμα στα κρίσιμα στατιστικά στοιχεία της ημέρας για την απασχόληση και την βιομηχανία.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 8.706 μονάδες, ο S&P 0,61% στις 938 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,62% στις 1.825 μονάδες.

Η μέτρηση για την αγορά εργασίας, όπως καταγράφθηκε από το ινστιτούτο ιδιωτικής απασχόλησης ADP, ήταν καλύτερη από την προηγούμενη και την αναμενόμενη, ωστόσο δεν κατόρθωσε να εμπνεύσει ανάκαμψη, καθώς έδειξε ότι οι απολύσεις, σε κάθε περίπτωση, συνεχίζονται.

Εντονες ρευστοποιήσεις επικρατούν στον ενεργειακό κλάδο, που απεκόμισε εύρωστα κέρδη στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Η μετοχή της ασφαλιστικής Aetna διολισθαίνει 7,6% κατόπιν υποβάθμισης των στόχων 2007.
 
Η Valero Energy σημειώνει πτώση 11,5% εξαιτίας προειδοποίησης για ζημίες στο β΄τρίμηνο.

Πτωτική εικόνα επικρατεί σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι το ράλι που ώθησε τον δείκτη MSCI World σε υψηλό πέντε ετών είναι υπερβολικό σε σχέση με τις προοπτικές εταιρικής κερδοφορίας.

Ο MSCI World υποχωρεί σήμερα μετά από πέντε ανοδικές συνεδριάσεις. Το Ρ/Ε του δείκτη διαμορφώνεται στο 18,2x, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2004.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 2,17%, ο DAX 1,18%, ενώ ο CAC 1,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v