Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall "προσπερνά" τη General Motors

Τα καλά στατιστικά μεγέθη της πρώτης συνεδρίασης του καλοκαιριού, προκαλούν θεαματικά κέρδη στην Wall, μετά τις «κούρσες» σε Ασία και Ευρώπη. Προεξοφλημένη η χρεοκοπία της GM, δεν ανατρέπει την αποφασιστική άνοδο.

Τα ανέλπιστα ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη της πρώτης συνεδρίασης του καλοκαιριού, προκαλούν θεαματικά κέρδη στην Wall Street, μετά τις «κούρσες» σε Ασία και Ευρώπη.

Οι επενδυτές αγνοούν την χρεοκοπία της General Motors, που αν και δραματική, αναμένεται εδώ και μήνες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι κλάδοι ενέργειας και άλλων εμπορευμάτων, που «ακολουθούν» την εύρωστη ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου και μετάλλων.

Η Exxon Mobil και η Chevron αποκομίζουν κέρδη 3% έκαστη.

Κατά τα λοιπά, σημαντική άνοδο σημειώνει και ο τεχνολογικός κλάδος, με «οδηγό» την Cisco, η ο ποία θα αντικαταστήσει την GM στο ταμπλό του Dow Jones.

Την μεγαλύτερη ώθηση προσφέρουν τα στατιστικά στοιχεία, που περιλαμβάνουν αναπάντεχη βελτίωση του δείκτη μεταποίησης, και καλύτερες των αναμενόμενων μετρήσεις για το καταναλωτικό εισόδημα και τις δαπάνες.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 2,45% στις 8.708 μονάδες, ο S&P κερδίζει 2,6% στις 942 μονάδες, που είναι το υψηλότερο επίπεδο του 2009, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 2,85% στις 1.829 μονάδες.

Τις μετοχές ευνοούν οι αγορές από money managers που «ενεργοποιούν χρήμα» στην πρώτη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Με ράλι τιμών ολοκληρώθηκαν νωρίτερα και οι συνεδριάσεις σε Ασία και Ευρώπη. Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 2%, ο DAX 4,08%, ενώ ο CAC 3,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v