Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άτονη συνεδρίαση στη Wall Street

'Ηπια άνοδος για τους δείκτες της Wall Street σε μία άνευρη συνεδρίαση, με τους ενεργειακούς τίτλους να ενισχύονται σημαντικά. Στο προσκήνιο άλλη μια μέρα οι εξελίξεις στη GM. Κέρδη στις ευρωαγορές.

'Ηπια άνοδος για τους δείκτες της Wall Street σε μία άνευρη συνεδρίαση, με τους ενεργειακούς τίτλους να ενισχύονται σημαντικά. Στο προσκήνιο άλλη μια μέρα οι εξελίξεις στη GM. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι δείκτες στη Wall επιδεικνύουν διάθεση να ολοκληρώσουν την εβδομάδα με περιορισμένα κέρδη έναντι της προηγούμενης εβδομάδας που το σύνολο των δεικτών έκλεισαν χαμηλότερα.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων η πτώση στην κερδοφορία και στις πωλήσεις της Dell μάλλον δεν ενθουσίασαν τους επενδυτές, με τη μετοχή να σημειώνει απώλειες 0,8%.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της General Motors ενισχύεται, παρά το γεγονός ότι την 1η Ιουνίου αναμένεται να τεθεί και επίσημα σε καθεστώς χρεοκοπίας, καθώς η νέα συμφωνία με τους ομολογιούχους αναμένεται να επιταχύνει τη διαδικασία, οδηγώντας στη σταδιακή εξυγίανση της εταιρίας.

Επιπλέον, τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας προβλημάτισαν τους επενδυτές καθώς συρρικνώθηκε το ΑΕΠ στις ΗΠΑ κατά 5,7% στο α’ τρίμηνο.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν μια ελαφρώς καλύτερη μέτρηση (στο -5,5%) ενώ εκτιμούν περαιτέρω συρρίκνωση κατά 2% στο Q2 και ανάκαμψη 1,5% στο γ' τρίμηνο.

Στα επιμέρους, ισχυρή πτώση στο α' τρίμηνο εμφανίζουν οι επιχειρηματικές επενδύσεις και οι επενδύσεις σε ακίνητα, ενώ καταγράφηκε πτώση της εγχώριας ζήτησης με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 29 ετών και μείωση των εξαγωγών με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 38 ετών.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,17% στις 8.418 μονάδες, ο Nasdaq υψηλότερα 0,11% στις 1.753 μονάδες και τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,31% στις 909 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,69% διαμορφούμενος στις 4.417,94 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με κέρδη 0,16% στις 4.940,82 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 0,43% στις 3.277,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v