Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καταναλωτικό... πάρτι στη Wall Street

Ράλι τιμών καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη Wall Street, καθώς η μεγαλύτερη αύξηση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη από το 2003 επαναφέρει τις ελπίδες ότι το χειρότερο πέρασε. Θετικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Ράλι τιμών καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η μεγαλύτερη αύξηση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη από το 2003 δημιουργεί την αισιοδοξία ότι το χειρότερο πέρασε.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,12% στις 8.452 μονάδες, ο S&P 2,17% στις 906 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 3,05% στις 1.743 μονάδες. Η αναλογία των κερδισμένων/χαμένων μετοχών διαμορφώνεται στις 7 προς 1.

Ο δείκτης S&P 500 έχει ανακάμψει 31% από το χαμηλό 12 ετών στις αρχές Μαρτίου, αλλά παραμένει 41% χαμηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers.

Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 0,5%, σημειώνοντας άνοδο μόνο την πρώτη ημέρα της εβδομάδας και πτώση στις υπόλοιπες τέσσερις.

Οι κλάδοι λιανικών πωλήσεων και τεχνολογίας απολαμβάνουν την μεγαλύτερη άνοδο στη σημερινή συνεδρίαση της Νέας Υόρκης.

Η μετοχή της Home Depot κερδίζει 3%.

Η Apple ενισχύεται 5,4% κατόπιν αναβάθμισης από την Morgan Stanley.

Η Qualcomm ενισχύεται 3,8%, ενώ η Qwest κερδίζει 6,2%.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης σημείωσε την μεγαλύτερη άνοδο 6 ετών τον Μάιο στις ΗΠΑ

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έσβησαν τις πρωινές απώλειες, μετά την εκτίναξη στην Wall Street κι έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα. ο δείκτης FTSE τερμάτισε με κέρδη 1,06%, ο DAX 1,37% και ο CAC 1,05%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v