Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική εικόνα στη Wall πριν την αργία

Σταθεροποίηση επικρατεί στη Wall, σε μια συνεδρίαση τακτοποίησης θέσεων πριν την αργία της Δευτέρας. Ψυχολογική στήριξη από εταιρικά κέρδη (Sears, Gap) και μακροοικονομικές προβλέψεις (ΟΟΣΑ). Μικτά πρόσημα ευρωαγορών.

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην Wall Street, σε μια συνεδρίαση τακτοποίησης θέσεων πριν την αργία της Δευτέρας.

Μετά από ήπια θετικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,36% στις 8.266 μονάδες, ο S&P 0,46% στις 884 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,54% στις 1.686 μονάδες.

Θετικά εταιρικά αποτελέσματα, όπως της Sears Holdings (+18%), και αισιοδοξία για βελτίωση των οικονομικών δεικτών, μετά τις ευοίωνες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για ενδεχόμενη διεθνή ανάκαμψη μέσα στο έτος, στηρίζουν τις αγορές.
 
Ο όμιλος ενδυμάτων Gap, ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προβλέψεων και η μετοχή του ενισχύεται 2,13%.

Οι συναλλαγές παραμένουν πάντως συγκριτικά περιορισμένες στις αγορές της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές τακτοποιούν θέσεις ενόψει της αργίας της Δευτέρας, για τον εορτασμό της Ημέρας των Πεσόντων.

Στις ευρωαγορές, η αισθητή ανάκαμψη στις μετοχές μεταλλευτικών εταιριών και τα κέρδη των τραπεζών καθιέρωσαν το μεσημέρι θετικά πρόσημα, μετά την πρωινή σταθεροποιητική εικόνα. Ωστόσο, οι βασικοί δεικτες επιστρέφουν σε ελαφρώς πτωτική εικόνα, μετά το άνοιγμα της Wall

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,42%, και ο CAC 0,38%.

Τα κέρδη 318 ευρωπαϊκών εταιριών του Stoxx 600 που έχουν δημοσιοποιήσει αποτελέσματα α΄τριμήνου, έχουν μειωθεί 47% κατά μέσο όσο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Συγκριτικά, τα κέρδη 464 αμερικανικών επιχειρήσεων του S&P 500 έχουν υποχωρήσει 35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v