Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική "ανάταση" στη Wall Street

Άνοδο σημειώνει η Wall Street με το θέμα της ευρωστίας των χρηματοοικονομικών εταιριών να επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την αύξηση κεφαλαίου της Bank of America. Μικτά πρόσημα στις ευρωπαικές αγορές.

Άνοδο σημειώνει η Wall Street με το θέμα της ευρωστίας των χρηματοοικονομικών εταιριών να επανέρχεται στο προσκήνιο μετά την αύξηση κεφαλαίου της BofA.

Αναλυτικότερα κέρδη της τάξεως του 5% καταγράφει η Bank of America μετά την απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 13,5 δισ. δολάρια, ενώ σε θετικό έδαφος κινείται και η Target που ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Από τους τραπεζικούς τίτλους πτώση άνω του 7% καταγράφει η Regions Financial με την εταιρία να προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,25 δισ. δολαρίων

Κέρδη και για την Mc Donald’s με αφορμή την αναβάθμιση της μετοχής σε buy από την Deutsche Bank.

Αντίθετα πτώση 4% σημειώνει η Hewlett – Packard μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων β΄ οικονομικού τριμήνου που δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Στο προσκήνιο βρίσκεται και η δημοσίευση των πρακτικών της FOMC που αναμένεται να παρέχει ενδείξεις για την πορεία των επιτοκίων και της αμερικανικής οικονομίας.

Στο μεταξύ οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 1,2% στα επίπεδα των 60,8 δολαρίων, ενώ ο χρυσός κυμαίνεται στα 931 δολάρια ανά ουγκιά, αυξημένος κατά 0,5%.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 8.538 μονάδες με κέρδη 0,76%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,55%, στις 1.744 μονάδες. Ανοδος 0,59% για τον S&P 500, στις 913 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,29% στις 4.469 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,27%, στις 3.283 μονάδες. Ανοδος 0,68% για τον DAX 30, στις 4.993 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v