Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στη Wall από αναβαθμίσεις, ακίνητα

Ανοδο καταγράφει η Wall Street με τα στοιχεία για την αγορά ακινήτων και τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη της Lowe και τις τράπεζες να βρίσκονται στο προσκήνιο. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ανοδο καταγράφει η Wall Street με τα στοιχεία για την αγορά ακινήτων και τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη της Lowe να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Αναλυτικότερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη αγοράς ακινήτων NAHB για το Μαίο με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι τα στοιχεία θα είναι ανοδικά., ύστερα από μια συνεχή υποχώρηση που σημειώνουν.

Κέρδη της τάξεως του 11% σημειώνει η Lowe, εταιρία λιανικής με είδη κατοικίας, καθώς τα κέρδη της εταιρίας κινήθηκαν στο άνω εύρος των προβλέψεων των αναλυτών. Επιπροσθέτως η εταιρία ικανοποίησε με τις εκτιμήσεις για την πορεία των μεγεθών της το τρέχον έτος.

Σε θετικό έδαφος και η ανταγωνίστρια Home Depot, που ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ τριμήνου αύριο Τρίτη.

Ανοδος και για τις μετοχές των Citigroup ακι Bank of America μετά την αύξηση στις τιμές-στόχους των δύο τραπεζών από τη Goldman Sachs.

Στο προσκήνιο βρίσκονται και οι μετοχές των Consolidated Edison και Schering-Plough καθώς σήμερα διεξάγονται οι ΓΣ των δύο εισηγμένων.

Οι τιμές του πετρελαίου κερδίζουν 2,3%, στα 57,6 δολάρια, ενώ του χρυσού υποχωρούν 0,2%, στα 930 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κερδίζει 1,1% στις 8.367 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,2%, στις 1.700 μονάδες. Κέρδη 1,31% για τον S&P 500, στις 894 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,39%, στις 4.408 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κερδίζει 1,16%, στις 4.792 μονάδες. Ανοδος 0,865 για τον CAC 40 στο Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί το ράλι που κατέγραψαν οι αγορές στην Ινδία μετά τη νίκη του κόμματος του M. Singh. Ο δείκτης Sensex (Βομβάη) ενισχύθηκε κατά περίπου 17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v