Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στη Wall μετά την χθεσινή βουτιά

Νευρικότητα επικρατεί στην Wall Street, με τους επενδυτές να αναζητούν κατεύθυνση, κατόπιν της πρόσφατης έντονης διόρθωσης στο δίμηνο χρηματιστηριακό ράλι. Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές.

Νευρικότητα επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναζητούν κατεύθυνση κατόπιν της πρόσφατης έντονης διόρθωσης στο δίμηνο χρηματιστηριακό ράλι.

Μετά από άνοιγμα σε υψηλότερα επίπεδα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται αυτή την ώρα πρακτικώς αμετάβλητος στις 8.285 μονάδες, ο S&P υποχωρεί ελαφρώς στις 883 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,31% στις 1.669 μονάδες.

Θετική είναι η επίδραση της πτώσης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor του δολαρίου κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,85% σήμερα, που υποδεικνύει ότι οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να καταπολεμήσουν την ύφεση, έχουν επιτυχία.

Στον αντίποδα, τα μακροοικονομικά μεγέθη παραμένουν δυσοίωνα, με νέα σημαντική αύξηση στον αριθμό των νέων ανέργων στην αμερικανική αγορά.

Ανάλογη, μικτή εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά πρόσημα. Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος, ενώ οι DAX και CAC υποχωρούν 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v