Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητεί κατεύθυνση η Wall Street

Μικτά πρόσημα και επιφυλακτικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η επενδυτική κοινότητα εμφανίζεται διχασμένη ανάμεσα σε αισιόδοξους και απαισιόδοξους για την οικονομία και τα χρηματιστήρια.

Μικτά πρόσημα και επιφυλακτικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η επενδυτική κοινότητα εμφανίζεται διχασμένη ανάμεσα στους αισιόδοξους που περιμένουν σύντομα την ανάκαμψη και τους απαισιόδοξους, που θεωρούν ότι το πρόσφατο ράλι τιμών από τα χαμηλά Μαρτίου ήταν υπερβολικό και θα ακολουθήσει νέα διόρθωση.

Kέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος, μετά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του διοικητή της κεντρικής τράπεζας, Ben Bernanke, που δήλωσε ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα των stress test.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,6% στις 8.469 μονάδες, ο S&P 0,63% στις 914 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,64% στις 1.742 μονάδες.

Τα τραπεζικά κέρδη επιτείνει η ανακοίνωση της Bank of America ότι πωλεί μεγάλο τμήμα της China Construction Bank για να συγκεντρώσει, σύμφωνα με τις προβλέψεις 7,3 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της BofA κερδίζει 2,4%. Στο χθεσινό τραπεζικό «ξεπούλημα» ο τίτλος απώλεσε 8,7%.

Η μετοχή της Citigroup ενισχύεται 1,6%, όσο και της JPMorgan.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της MBIA εκτινάσσεται 9,3% μετά την ανακοίνωση του μεγαλύτερου ασφαλιστή ομολόγων των ΗΠΑ για ανέλπιστα κέρδη α΄τριμήνου.

Η Microsoft κερδίζει 0,9% καθώς φημολογείται πιθανή εξαγορά της γερμανικής SAP.

Αμετάβλητη παραμένει η τιμή της μετοχής της New York Times Company, παρά τις φήμες ότι ο David Geffen της Dreamworks θέλει να αγοράσει την επιχείρηση.

Μικτή εικόνα επικρατεί στις ευρωαγορές. Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,21%, ο DAX 0,84%, ενώ ο CAC 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v