Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απασχόληση και stress test δίνουν ώθηση στη Wall

Με ικανοποίηση υποδέχονται οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής» των τραπεζών, καθώς και την αποκλιμάκωση στις περικοπές θέσεων εργασίας τον Απρίλιο.

Με ικανοποίηση υποδέχονται οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής» των τραπεζών, καθώς και την αποκλιμάκωση στις περικοπές θέσεων εργασίας τον Απρίλιο και οι βασικοί δείκτες κινούνται σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν και στις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές συναλλαγές. Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,47% στις 8.541 μονάδες, ο S&P 1,96% στις 925 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,63% στις 1.727 μονάδες .

Τα κρίσιμα μεγέθη για την ανεργία σε γενικές γραμμές ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις και έδειξαν μια σχετική επιβράδυνση στους ρυθμούς μαζικής καταστροφής θέσεων εργασίας σε σχέση με τους προηγούμενους πέντε μήνες.

Οι τραπεζικοί τίτλοι εμφάνισαν λόγο έντονα ανοδικές τάσεις σε όλο τον πλανήτη, μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των «τεστ αντοχής» των αμερικανικών τραπεζών με την Citigroup, την Deutsche Bank και την Mitsubishi να κερδίζουν 5% και πλέον.

Η μετοχή της αμερικανικής Fifth Third Bancorp εμφανίζει ράλι 51%. Η Bank of America ενισχύεται 4,5%.

Η UBS αναβάθμισε την στάθμιση των αμερικανικών τραπεζών σε «ουδέτερη» από «underweight» κατόπιν των αποτελεσμάτων.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο πετρελαϊκός κλάδος, μετά τα στοιχεία για την απασχόληση που προοιωνίζονται βελτίωσης της ζήτησης για πετρέλαιο. Η Exxon Mobil ενισχύεται 3%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,44% στις 4.462 μονάδες, ο DAX 2,29% στις 4.913 μονάδες και ο CAC 1,88% στις 3.312 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v