Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραίτηση προέδρου Ν.Υ. Fed λόγω αγορών μετοχών

Ο Stephen Friedman, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Federal Reserve Νέας Υόρκης, παραιτήθηκε εξαιτίας ερωτηματικών γιά αγορές μετοχών στην πρώην εταιρία του, Goldman Sachs.

Παραίτηση προέδρου Ν.Υ. Fed λόγω αγορών μετοχών
Ο Stephen Friedman, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Federal Reserve Νέας Υόρκης, παραιτήθηκε εξαιτίας ερωτηματικών που υπάρχουν όσον αφορά αγορές μετοχών στην πρώην εταιρία του, την Goldman Sachs.

Ο κ. Friedman, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs, που ηγείται του Δ.Σ. της New York Fed από τον Ιανουάριο 2008, δήλωσε ότι παραιτήθηκε για να αποτρέψει τυχόν επικρίσεις κατά της κεντρικής τράπεζας Νέας Υόρκης.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ καταρτίζεται από επταμελές Συμβούλιο Διοικητών στην Ουάσιγκτον και 12 περιφερειακές κεντρικές τράπεζες.

Τα περιφερειακά στελέχη που διορίζονται από την Ουάσιγκτον στο Δ.Σ. δεν έχουν δικαίωμα να κατέχουν μετοχές σε τράπεζες-εταιρίες συμμετοχών, ένα στάτους που εξασφάλισε η Goldman Sachs τον Σεπτέμβριο για να εξασφαλίσει δανεισμό από την Fed.

Ο κ. Friedman αγόρασε μετοχές της Goldman τον Δεκέμβριο 2008 και ξανά φέτος τον Ιανουάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v