Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall μετά τα υψηλά 4μήνου

Σταθεροποίηση σε χαμηλότερα επίπεδα στη Wall, μετά την αναρρίχηση σε υψηλό 4 μηνών, την περασμένη εβδομάδα. Πιέσεις σε τράπεζες, ενέργεια, μέταλλα- κέρδη στην τεχνολογία. Πτωτικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Σταθεροποιούνται σε χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών, την περασμένη εβδομάδα. Αισθητές είναι οι πιέσεις σε τράπεζες και εμπορεύματα, ενώ τα προσχήματα "διασώζουν" οι τεχνολογικοί τίτλοι, που αποκομίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει πτώση 1,48% στις 8.447 μονάδες, ο S&P 1,78% στις 912 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται σταθεροποιητικά στις 1.739 μονάδες.

Εντονες είναι οι πιέσεις στις τράπεζες, που αναρριχήθηκαν την περασμένη εβδομάδα 23% στην Wall Street , καθώς και τους τίτλους ενέργειας και μετάλλων, που ακολουθούν την κάθετη διόρθωση στις τιμές πετρελαίου και βιομηχανικών μετάλλων.

Οι μετοχές των Capital One Financial, U.S. Bancorp και BB&T εμφανίζουν πτώση πάνω από 4% μετά την ανακοίνωση προγραμμάτων πώλησης μετοχών για να ξεπληρώσουν την κυβέρνηση. Η American Express και η JPMorgan Chase υποχωρούν περί το 3,3% έκαστη.

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 5,9% την περασμένη εβδομάδα κι έχει πλέον «σβήσει» όλες τις απώλειες του έτους. Με την ανάκαμψη. ο δείκτης διαμορφώνεται με Ρ/Ε 15,1x, που είναι ο υψηλότερος συντελεστής από τον Οκτώβριο. Τα κέρδη των εταιριών του S&P 500 εκτιμάται ότι μειώθηκαν 35% στο α΄τρίμηνο και αναμένεται να μειωθούν 23% επιπλέον στο β΄τρίμηνο.

Τα πρόσφατα κέρδη πυροδότησε η συγκριτικά αίσια εξέλιξη στα τραπεζικά stress test, αλλά η φημολογία σήμερα ότι η αμερικανική κυβέρνηση «χαρίστηκε» σε τράπεζες με τα πορίσματα για την βιωσιμότητα των οίκων, συντελεί ενεργά στις πιέσεις.

Πτωτική ήταν η εμφάνιση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,6% χαμηλότερα στις 4.435 μονάδες, ο DAX 0,96% στις 4.866 μονάδες, ενώ ο CAC 1,93% στις 3.248 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v