Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM-Citi: Πιθανή η "έξοδος" από τον Dow Jones

Η General Motors και η Citigroup κατατάσσονται μεταξύ των εταιριών που μπορεί να δουν την έξοδο από τον δείκτη των blue chips, Dow Jones, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

GM-Citi: Πιθανή η έξοδος από τον Dow Jones
Η General Motors και η Citigroup κατατάσσονται μεταξύ των εταιριών που μπορεί να δουν την έξοδο από τον δείκτη των blue chips, Dow Jones, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η επιτροπή εποπτείας του δείκτη εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγών στη σύνθεσή του, με την General Motors να εμφανίζεται ως η πιθανότερη υποψήφια προς "διαγραφή", ιδιαίτερα εάν ο όμιλος -όπως όλα δείχνουν- καταθέσει αίτηση προστασίας από τη χρεοκοπία.

Στην περίπτωση της Citigroup, αυτό που προβληματίζει την επιτροπή είναι ότι η κεφαλαιουχική της επάρκεια δεν είναι και τόσο "σταθερή".

"Οι εξελίξεις στην G.M. και στη Citi δείχνουν μία συγκεκριμένη κατεύθυνση", υποστήριξε ο κ. John Prestbo, επικεφαλής διαχείρισης των δεικτών του Dow Jones και πρόεδρος της εποπτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τον κ. Prestbo, και οι δύο εταιρίες μπορεί να διαγραφούν από τον Dow Jones. Πάντως, δεν φρόντισε να αποκαλύψει, σε περίπτωση που τελικά μία τέτοια κίνηση πραγματοποιηθεί, ποιες θα είναι οι υποψήφιες για να τις αντικαταστήσουν.

Αυτό, πάντως, που άφησε να εννοηθεί είναι ότι η επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου στον Dow Jones κάποιας εταιρίας ανάλογου τύπου με την AIG, η οποία τον περασμένο Σεπτέμβριο αντικαταστάθηκε από την Kraft Foods.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v