Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επικρατούν οι πωλητές στην Wall Street

Οι πωλητές επικρατούν στην Wall Street, μετά από άνοιγμα σε θετικά επίπεδα και «μετέωρη» κίνηση στην συνέχεια. Πιέσεις από τις πολλές πωλήσεις μετοχών για συγκέντρωση κεφαλαίων.

Οι πωλητές επικρατούν στην Wall Street, μετά από άνοιγμα σε θετικά επίπεδα και «μετέωρη» κίνηση στην συνέχεια, καθώς δύο αντίπαλα στρατόπεδα, οι αισιόδοξοι «ταύροι» και οι απαισιόδοξες «αρκούδες» διεκδικούν τις προβλέψεις για την πορεία των μετοχών στη συνέχεια, μετά το δίμηνο ράλι τιμών από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Πιέσεις στις σημερινές συναλλαγές ασκουν οι πωλήσεις μετοχών από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Ford Motor, η U.S. Bancorp και η Anadarko Petroleum, δημιουργουν τον φόβο ότι θα υπάρξει διασπορά κερδών εξαιτίας των συγκεντρώσεων κεφαλαίων.

Η General Motors και η Ford, διολισθαίνουν 10% και πλέον μετά την απόφαση της Ford να εισάγει 300 εκατ. μετοχές.

Η U.S. Bancorp υποχωρεί μετά την ανακοίνωση πώλησης 139 εκατομμυρίων νέων μετοχών και η Anadarko διολισθαίνει 6,7%.

Στον αντίποδα, την πτώση συγκρατεί η καλή εμφάνιση «αμυντικών» μετοχών όπως οι φαρμακοβιομηχανίες, οι επιχειρήσεις καταναλωτικών προϊόντων και οι τηλεφωνικές επιχειρήσεις.

Η συνεδρίαση είχε μικτά πρόσημα στο μεγαλύτερο διάστημα και των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων και εντέλει, στον απόηχο της πτώσης στην αγορά της Νέας Υόρκης, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,22% χαμηλότερα, ο DAX 0,26% και ο CAC 0,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v