Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες πιέσεις στη Wall λόγω λιανικής

Μπαράζ δυσμενών ανακοινώσεων και προβλέψεων για μέγεθος και την διάρκεια της κρίσης, όπως η ξαφνική "βουτιά" στις λιανικές πωλήσεις ΗΠΑ, επαναφέρουν έντονη δυσπιστία μεταξύ των επενδυτών στις διεθνείς αγορές. 

Μπαράζ δυσμενών ανακοινώσεων και προβλέψεων για μέγεθος και την διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σβήνουν τις όποιες ελπίδες ταχείας ανάκαμψης και επαναφέρουν έντονα πτωτικές τάσεις στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,85% στις 8.312 μονάδες, ο S&P 1.99% στις 890 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,44% στις 1.691 μονάδες.

Στις αμερικανικές ανακοινώσεις, το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνθηκε αισθητά κατόπιν της ανακοίνωσης αισθητής πτώσης των λιανικών πωλήσεων, καθώς και αναρρίχησης των κατασχέσεων οικιών σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα αναπάντεχα μεγέθη για τις λιανικές πωλήσεις ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντικά, καθώς αποδίδονται σε σημαντικές περικοπές καταναλωτικών δαπανών εξαιτίας της ανεργίας.

Από το ευρωπαϊκό «μέτωπο», οι ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας ότι η βρετανική οικονομία θα ανακάμψει βραδύτερα απ’όσο προβλεπόταν και της Καγκελαρίου Angela Merkel ότι η γερμανική οικονομία δεν πρόκειται να εξέλθει από την κρίση πριν το 2010, επιτάχυναν το πτωτικό «γύρισμα» των αγορών από τα πρωινά κέρδη.

Στις ευρωαγορές αυτή την ώρα, ο ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,5%, ο DAX 2,17%, ενώ ο CAC 1,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v