Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

A. Merkel: Θα «τραβήξει» πέρα από το 2010 η κρίση

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, δήλωσε ότι δεν περιμένει να επιστρέψει το 2010 η γερμανική οικονομία στους ρυθμούς ανάπτυξης του 2008, ενώ η ΒοΕ προειδοποιεί ότι η ανάκαμψη θα είναι πολύ βραδύτερη.

A. Merkel: Θα «τραβήξει» πέρα από το 2010 η κρίση
Η Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, δήλωσε ότι δεν περιμένει να επιστρέψει το 2010 η γερμανική οικονομία στους ρυθμούς ανάπτυξης του 2008.

«Εχουμε λίγες ενδείξεις για κάτι τέτοιο,» δήλωσε.

«Το χαμηλό σημείο, όσον αφορά την ανάπτυξη, θα έλθει σύντομα,» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η πορεία της οικονομικής κρίσης θα κρατήσει και πέρα από το 2010.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Τράπεζα της Αγγλίας έκανε την πρόβλεψη ότι η βρετανική οικονομία έχει πιθανότητες 50-50 να επιστρέψει σε πορεία ανάπτυξη μέχρι τα μέσα του 2010 και ότι η ανάκαμψη θα αποδειχθεί βραδύτερη απ’όσο αναμενόταν, εξαιτίας της δύσκολης πρόσβασης στην πίστωση και στην αδύναμη παγκόσμια ζήτηση.

Καταθέτοντας την τριμηνιαία έκθεσή της Bank of England, ο διοικητής Mervyn King τόνισε ότι οι προοπτικές ανάκαμψης είναι χειρότερες απ’όσο περίμενε προ τριμήνου και ότι προβλέπει «συγκριτικά βραδεία ανάκαμψη στην οικονομική δραστηριότητα.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v