Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις Wall -Κέρδη στις ασφαλιστικές

Με ήπιες διακυμάνσεις κινούνται οι βασικοί δείκτες στην Wall Street στο κλείσιμο μιας σταθεροποιητικής εβδομάδας. Κέρδη στον ασφαλιστικό κλάδο, μικτή επίδραση των στατιστικών ανακοινώσεων.

Με ήπιες διακυμάνσεις κινούνται οι βασικοί δείκτες στην Wall Street στο κλείσιμο μιας σταθεροποιητικής εβδομάδας.

Κέρδη αποκομίζει ο ασφαλιστικός κλάδος, αντιδρώντας στην έγκριση διάθεσης 22 δισ. δολ. από την κυβέρνηση στον κλάδο, για να ξεπεραστεί η κρίση.

Οι ειδήσεις από το μακροοικονομικό μέτωπο δεν δημιουργούν σαφές κατευθύνσεις, καθώς κατά κανόνα τα στοιχεία ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,13% στις 8.320 μονάδες, ο S&P 0,24% στις 890 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,22% στις 1.085 μονάδες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός σε μηνιαία βάση, αν και υπέστη την μεγαλύτερη πτώση 54 ετών σε ετήσια βάση. Επίσης, ο δείκτης μεταποίησης Νέας Υόρκης βελτιώθηκε.

Στην Ευρώπη τα πρόσημα διαμορφώνονται πτωτικά, υπό το βάρος κυρίως της ανακοίνωσης ότι η οικονομία της ευρωζώνης σημείωσε την μεγαλύτερη συρρίκνωση 13 ετών σχεδόν.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,66%, ο DAX 0,46%, ενώ ο CAC 0,05%.

Οι ασφαλιστικές μετοχές τίθενται στο επίκεντρο μετά την έγκριση του «πακέτου» τόνωσης. Ο τίτλος της Hartford Financial Services ενισχύεται 14%, της Prudential Financial 6%, της Lincoln National 12%, της Allstate 2,57%, της Ameriprise 0,36% και της Principal Financial 6,58%.

Στα λοιπά εταιρικά νέα, η Abercrombie & Fitch διολισθαίνει 6% κατόπιν της ανακοίνωσης τριμηνιαίων ζημιών 26,8 εκατ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v