Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall μετά την τριήμερη πτώση

Τα θετικά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street μετά από ένα «νευρικό» άνοιγμα με μικτές κινήσεις. Η πτώση του κόστους δανεισμού και κάποιες καλές εταιρικές ειδήσεις, ειδικά από τον τεχνολογικό χώρο, στηρίζουν τα κέρδη.

Τα θετικά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street μετά από ένα «νευρικό» άνοιγμα με μικτές κινήσεις για τους βασικούς δείκτες.

Η μείωση του κόστους δανεισμού και κάποιες καλές εταιρικές ειδήσεις, ειδικά από τον τεχνολογικό χώρο, στηρίζουν τα κέρδη.

Ο δείκτης S&P 500 έχει υποχωρήσει πάνω από 4% αυτή την εβδομάδα, μετά από ράλι τις τάξης του 37% από τις 9 Μαρτίου. Αυτή την ώρα, ο δείκτης S&P κινείται στις 890 μονάδες με άνοδο 0,78%, ο Dow Jones κερδίζει 0,46% στις 8.322 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,28% στις 1.685 μονάδες στις μονάδες.

Η μετοχή της CA, δεύτερης μεγαλύτερης επιχείρησης λογισμικών για mainframe Η/Υ, κερδίζει 5,4%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Κέρδη αποκομίζει και ο τραπεζικός κλάδος, κατόπιν της πτώσης του επιτοκίου διατραπεζικού δανεισμού Libor στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών.

Στον αντίποδα, πιέσεις επικρατούν στον κλάδο ενέργειας και μετάλλων, καθώς επικρατούν ανησυχίες για μείωση της ζήτησης καυσίμων και εμπορευμάτων εξαιτίας της ύφεσης.

Το επιτόκιο Libor του δολαρίου υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,85% σήμερα, που υποδεικνύει ότι οι προσπάθειες των κυβερνήσεων να καταπολεμήσουν την ύφεση, έχουν επιτυχία.

Στον αντίποδα, τα οικονομικά μεγέθη παρέμειναν δυσοίωνα, με νέα σημαντική αύξηση στον αριθμό των νέων ανέργων στην αμερικανική αγορά.

Συνεδριάσεις νευρικότητας επικράτησαν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Τελικώς, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,72% υψηλότερα, ο DAX 0,23%, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v