Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ακίνητα "κόβουν τη φόρα" στη Wall Street

Τα αρνητικά ρεκόρ στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ, αποτρέπουν την συντήρηση του χθεσινού ράλι τιμών και δημιουργούν σταθεροποιητική εικόνα στην Wall Street.  Παραμένουν τα κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα αρνητικά ρεκόρ στις ενάρξεις κατασκευής κατοικιών και τις εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών, αποτρέπουν την συντήρηση του χθεσινού ράλι τιμών στο αμερικανικό χρηματιστήριο και δημιουργούν μικτή εικόνα στην Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17% στις 8.489 μονάδες, ο S&P 0,26% στις 907 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,65% στις 1.721 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωσε «ράλι» την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, αντιδρώντας στην ανακοίνωση θετικών στοιχείων για την οικονομία και επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο ενεργειακός κλάδος, ακολουθώντας την τιμή του πετρελαίου, η οποία κινείται στα υψηλότερα επίπεδα έξι μηνών, στα 60 δολ. ανά βαρέλι.

Αισθητή άνοδο διατηρεί ο τραπεζικός κλάδος, κατόπιν δημοσιεύματος του Associated Press ότι η Goldman Sachs και η Morgan Stanley αιτούνται να αποπληρώσουν 20 δισ. δολ. από τα κρατικά δάνεια.

Την θετική ψυχολογία ευνοεί και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Home Depot, που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Αντιθέτως, τα μεγέθη τόσο για τις ενάρξεις κατασκευής και τις εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών ήταν χειρότερα των αναμενόμενων και διαμορφώθηκαν σε επίπεδα αρνητικού ρεκόρ.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ανακοινώνει αποτελέσματα τριμήνου η Hewlett-Packard.

Η American Express κερδίζει 2% μετά την ανακοίνωση περικοπών 4.000 θέσεων εργασίας.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στις ασιατικές και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Το χρηματιστήριο της Σαγκάης έκλεισε με κέρδη 0,9% στα υψηλότερα επίπεδα 9 μηνών, ενώ ο Hang Seng σε υψηλό 7,5 μηνών.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,12%, ο DAX 1,31% και ο CAC 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v