Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική κίνηση στη Wall εν όψει αργίας

Ήπια υποχώρηση, η 4η διαδοχική στη Wall σε μία άνευρη συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών, ενόψει της αργίας της Δευτέρας. Πρωταγωνιστές ενέργεια-μέταλλα και GM. Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ήπια υποχώρηση, η 4η διαδοχική, στη Wall σε μία άνευρη συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών ενόψει της αργίας της Δευτέρας. Πρωταγωνιστές ενέργεια-μέταλλα και GM. Εβδομαδιαία κέρδη 0,1% για Dow, 0,47% για S&P και 0,71% για Nasdaq.

Ισχνή πτώση για τους δείκτες της Wall παρόλο που οι φόβοι για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της αμερικανικής οικονομίας μετριάστηκαν από τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα στον κλάδο της λιανικής και την καθησυχαστική έκθεση της Moody’s.

Συγκεκριμένα, ικανοποίησαν τους αναλυτές τα αποτελέσματα τριμήνου των εταιριών Sears Holding Corp και Gap.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν οι τίτλοι των πετρελαϊκών και μεταλλευτικών εταιριών μετά την αποδυνάμωση του δολαρίου και την άνοδο στις τιμές εμπορευμάτων - αργού και μετάλλων.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος ήταν ο πιο ευμετάβλητος στη σημερινή συνεδρίαση της Wall καθώς το οριστικό κλείσιμο της BankUnited από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αποτέλεσε την μεγαλύτερη αποτυχία στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας 

Τελικά με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο τραπεζικός κλάδος με τη Citigroup να σημειώνει κέρδη 1.2%, τη JP Morgan 0,5%, τη Morgan Stanley 1,9% αλλά  τη μετοχή της Bank of America υποχώρησε 4%.

Επιπλέον, η Moody’s κρίνει μεν πως δεν κινδυνεύει η αξιολόγηση "ΑΑΑ' για την οικονομία των ΗΠΑ όμως αναγνωρίζει πως υπάρχουν μακροπρόθεσμες πιέσεις που δε θα έπρεπε να αγνοηθούν.

Παράλληλα, οι ισχυρές πιέσεις που παρατηρήθηκαν στον τίτλο της GM –πτώση 25% παρά τα αρχικά κέρδη -οφείλονται σε κυβερνητικές αναφορές και δημοσιεύματα ότι μάλλον δεν θα καταφέρει να αποφύγει την πτώχευση η αυτοκινητοβιομηχανία.

Στο μεταξύ άνοδο 1% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 61,67 δολάρια ανά βαρέλι.

Το δικαίωμα της 3Ε κατέγραψε κέρδη 3,14%, στα 20,02 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύθηκε 0,8%, στα 4,97 δολάρια. Απώλειες μόλις 0,3% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,78 δολάρια.

Από πλευράς δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 0,18% στις 8.277,32 μονάδες, ο S&P 500 χαμηλότερα κατά 0,15% στις 887,00 μονάδες και ο Nasdaq με πτώση 0,19% στις 1.692,01 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,46%, διαμορφούμενος στις 4.365,29 μονάδες, στη Γερμανία ο DAX 30 υψηλότερα κατά 0,37% στις 4.918,78 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC 40 με κέρδη 0,33% στις 3.227,97 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v