Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall Street

Μετα από μια μικρή «μάχη» στο άνοιγμα, τα θετικά πρόσημα κυριαρχούν στη Wall Street, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών ενόψει της αργίας της Δευτέρας. Τα μεγαλύτερα κέρδη σε ενέργεια-μέταλλα. Θετικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Μετα από μια μικρή «μάχη» στο άνοιγμα, τα θετικά πρόσημα κυριαρχούν αυτή την ώρα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών ενόψει της αργίας της Δευτέρας.
 
Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,73% στις 8.352 μονάδες, ο S&P 0,7% στις 894 μονάδες, ο Nasdaq 0,47% στις 1.703 μονάδες.

Η αδυναμία του δολαρίου επιτείνει τα κέρδη στις μετοχές ενέργειας και μεταλλευμάτων, που αποκομίζουν τα υψηλότερα κέρδη στον δείκτη S&P.

Θετικά επιδρούν στον κλάδο λιανικής τα αποτελέσματα της Sears (+17%) και της Gap.

Πιέσεις επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο, με την American Express και την Bank of America να υποχωρούν 2% και πλέον, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να συγκεντρώσει 162 δισ. δολ. την επόμενη εβδομάδα από πωλήσεις χρεογράφων.

Η υποβάθμιση των προοπτικών της Βρετανίας από την S&P στην συνεδρίαση της Πέμπτης συνεχίζει να «στοιχειώνει» τους Αμερικανούς επενδυτές, καθώς ορισμένοι αναλυτές φοβούνται ότι οι ΗΠΑ δεν αποκλείεται να «χάσουν» την κορυφαία βαθμολογία τους ΑΑΑ.

Μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας θα αυξήσει το κόστος δανεισμού της αμερικανικής κυβέρνησης.

Πάντως σήμερα οι ευοίωνες προβλέψεις του ΟΟΣΑ για ενδεχόμενη διεθνή ανάκαμψη μέσα στο έτος, στηρίζουν τις αγορές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,46%, ο DAX 0,37%, ενώ ο CAC 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v