Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό "ξέσπασμα" Wall -Θετική στροφή ευρωαγορών

Η ανέλπιστη μεγάλη βελτίωση στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης ωθεί σε δυναμική ανάκαμψη την Wall Street, μετά τις πρόσφατες απώλειες. Εντονα τεχνολογικά κέρδη. Θετικό "γύρισμα" στις ευρωαγορές.

Η ανέλπιστη μεγάλη βελτίωση στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης ωθεί σε αισθητή ανάκαμψη το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σταθεροποιητικά στη Wall, που αναζητούσε κατεύθυνση μετά την διόρθωση από το "ράλι" του Μαρτίου.

Οι ανησυχίες για την ύφεση στις οικονομίες και τις επιχειρήσεις παραμένουν στο επίκεντρο, αλλά επικρατούν επιλεκτικές αγορές σε κλάδους που εκτιμάται ότι έχουν υποχωρήσει σε αρκετά ελκυστικά επίπεδα.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αναρριχήθηκε στις 54,9 μονάδες τον Μάιο στις ΗΠΑ, αισθητά παραπάνω από την προηγούμενη μέτρηση, καθώς και τις προσδοκίες των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 1,9% στις 8.435 μονάδες, ο S&P 1,86% στις 963 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 2,44% στις 1.733 μονάδες.
 
Θετικά αντιδρά η Apple στην αναβάθμισή της από την Morgan Stanley, που εκτιμά οτι το iPhone τροφοδοτεί ανάπτυξη κερδών.

Οι πυρηνικές δοκιμές από μέρους της Βορείου Κορέας «τεντώνουν τα νεύρα» των επενδυτών και επέτειναν τις πιέσεις στις ευρωαγορές καθώς και το άνοιγμα της Νέας Υόρκης.

Καθοριστικό ρόλο στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να παίξουν τα οικονομικά μεγέθη για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την μεταποίηση, καθώς και εξελίξεις όσον αφορά την «μοίρα» της General Motors, που έρχεται αυτή την εβδομάδα αντιμέτωπη με μια σειρά τελεσίγραφα.

Τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, όπως και του Λονδίνου, παρέμειναν χθες κλειστά λόγω αργιών.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές σήμερα, οι τράπεζες και οι κατασκευαστικές υπέστησαν τις μεγαλυτερες πιέσεις, αλλά πάντως οι έντονες πρωινές απώλειες  μετατρέπονται σε κέρδη μετά το θετικό "γύρισμα" της Wall.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,36%, ο DAX διαμορφώνεται αμετάβλητος, ενώ ο CAC κερδίζει 0,09%. Θετικά αντιδρά η Apple στην αναβάθμισή της από την Morgan Stanley, που εκτιμά οτι το iPhone τροφοδοτεί ανάπτυξη κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v