Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lehman:Στα μαχαίρια οι διαχειριστές ΗΠΑ-Βρετανίας

Οι διαχειριστές της Lehman Brothers στις ΗΠΑ, ζητούν διεθνές πρωτόκολλο για τις διαδικασίες χρεοκοπίας, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με τους διαχειριστές της Βρετανίας.

Lehman:Στα μαχαίρια οι διαχειριστές ΗΠΑ-Βρετανίας
Οι διορισμένοι από το κράτος διαχειριστές της Lehman Brothers Holdings στις ΗΠΑ, θα ζητήσουν από ομοσπονδιακό δικαστήριο να εγκρίνει το πλαίσιο για συντονισμένες διαδικασίες χρεοκοπίας με τις θυγατρικές της τράπεζες ανά τον πλανήτη, σε μία κίνηση που τους θέτει σε αντιπαράθεση με τους διαχειριστές της Βρετανίας.

Ο οίκος PricewaterhouseCoopers (PwC), διαχειριστής της περιουσίας της Lehman στη Βρετανία, που αντιπροσωπεύει τον κύριο ευρωπαϊκό βραχίονα της τράπεζας, υποστηρίζει ότι την περιουσία διέπουν οι εθνικοί νόμοι και τα συμφέροντα των πιστωτών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal".

"Είναι άχρηστο, ανεπαρκές και αφόρητα επιβαρυντικό" ένα διεθνές πρωτόκολλο, δήλωσε ο κ. Tony Lomas της PwC, σύμφωνα με το έντυπο.

Στα περιουσιακά στοιχεία της Lehman στο Λονδίνο περιλαμβάνονταν το ένα τρίτο των ενεργητικών του ομίλου, που συνολικά υπολογίζονταν στα 630 δισ. δολ. την εποχή που χρεοκόπησε η τράπεζα τον Σεπτέμβριο 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v