Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ.Αραβία: Στα 200 δολ. το πετρέλαιο σε 2-3 χρόνια

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα εκτιναχθούν πάνω από το ρεκόρ του 2008 στα 150 δολαρια μέσα σε δύο με τρία χρόνια, εξαιτίας της κάθετης μείωσης των επενδύσεων.

Σ.Αραβία: Στα 200 δολ. το πετρέλαιο σε 2-3 χρόνια
Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα εκτιναχθούν πάνω από το ρεκόρ του 2008 στα 150 δολαρια μέσα σε δύο με τρία χρόνια, εξαιτίας της κάθετης μείωσης των επενδύσεων για αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας κ. Ali al-Naimi δήλωσε στο κλείσιμο της συνόδου των υπουργών Ενέργειας της Group of Eight στη Ρώμη, ότι ο πλανήτης θα έλθει αντιμέτωπος με νέα μεγάλη αύξηση τιμών, μετά την τωρινή φάση της μείωσης ζήτησης και των τιμών, που οφείλεται στην παγκόσμια οικονομική ύφεση και δεν είναι ενδεικτική για το τι θα ακολουθήσει.

Η ενεργειακή σύνοδος της Ρώμης πραγματοποιήθηκε με τις τιμές του πετρελαίου να κινούνται στα 60 δολάρια ανά βαρέλι, χαμηλότερα από τα 75 δολ. ανά βαρέλι που είναι το κατάλληλο επίπεδο για επενδύσεις σε νέα παραγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v