Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στη Wall, η GM στο επίκεντρο

Κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, μετά τη χθεσινή άνοδο, με τις τράπεζες στο επίκεντρο και τους επενδυτές να αποτιμούν τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ και τις εξελίξεις με την General Motors. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Κέρδη εμφανίζει η αμερικανική αγορά, μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο, με τις τράπεζες στο επίκεντρο και τους επενδυτές να αποτιμούν τα τελευταία στοιχεία για το ΑΕΠ και τις εξελίξεις με την General Motors.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ συρρικνώθηκε κατά 5,7% στο α΄τρίμηνο, έναντι αρχικής καταμέτρησης για πτώση 6,1%.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν μια ελαφρώς καλύτερη μέτρηση (στο -5,5%) ενώ εκτιμούν περαιτέρω συρρίκνωση κατά 2% στο Q2 και ανάκαμψη 1,5% στο γ' τρίμηνο.

Στα επιμέρους, ισχυρή πτώση στο α' τρίμηνο εμφανίζουν οι επιχειρηματικές επενδύσεις και οι επενδύσεις σε ακίνητα, ενώ καταγράφηκε πτώση της εγχώριας ζήτησης με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 29 ετών και μείωση των εξαγωγών με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 38 ετών.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της General Motors ενισχύεται, παρά το γεγονός ότι την 1η Ιουνίου αναμένεται να τεθεί και επίσημα σε καθεστώς χρεοκοπίας, καθώς η νέα συμφωνία με τους ομολογιούχους αναμένεται να επιταχύνει τη διαδικασία, οδηγώντας στη σταδιακή εξυγίανση της εταιρίας.  

Στην αγορά, τράπεζες και ενεργειακές μετοχές ενισχύονται τόσο λόγω της ανοδικής κίνησης του "μαύρου χρυσού" όσο και λόγω θετικών μακροοικονομικών στοιχείων (και ειδικότερα, της αναπάντεχα ισχυρής αύξησης στις παραγγελίες διαρκών αγαθών) που ισχυροποιούν τα σενάρια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας εντός του έτους.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,25% στις 8.424 μονάδες, με τον Nasdaq να υποχωρεί οριακά 0,01% στις 1.751 μονάδες και τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,21% στις 908 μονάδες.

Στην Ευρώπη, άνοδο 1,44% εμφανίζει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 4.450 μονάδες, με τον CAC 40 στο Παρίσι να ενισχύεται 0,91% στις 3.293 μονάδες. Κέρδη 0,75% για τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη, στις 4.969 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v